Görüş Bildir

Tapuda Vurgun!

Diyarbakır merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen "tapuda sahtecilik" operasyonu kapsamında, 100 milyon lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 30 şüpheli yakalandı.

Tapuda Vurgun!

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Diyarbakır başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere 5 ilde düzenlediği operasyonlarda, sahte belgeler düzenleyip, piyasa değeri 100 milyon lira olan taşınmaz malların satışını yapan 30 kişi gözaltına alındı.

TAPUDA 100 MİLYONLUK VURGUN

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 9 Şubat tarihinde, Diyarbakır, Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere 5 kentte düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, sahte belgelerle piyasa değeri 100 milyon lira olan taşınmaz malların satışını yaptıkları gerekçesiyle 30 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

DİYARBAKIR MERKEZLİ BASKIN

"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde ilimiz başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde 09.02.2016 günü eş zamanlı olarak bazı kamu kurumlarında çalışanlarının da aralarında bulunduğu organize suç örgütüne yönelik olarak operasyon düzenlenmiştir. Tapu ve nüfus müdürlüklerinde çalışan örgüt üyeleri aracılığıyla tapuda işlem görmemiş tapu kayıtları ile ölmüş ve yurt dışında ikamet eden veya vatandaşlıktan çıkarılmış şahıslar adına kayıtlı kıymetli taşınmaz mallara ait tapu kayıtları ile nüfus bilgilerinin temin ederek, tapu kayıtlarında yer alan isim benzerliği bulunan şahısları tespit ettikleri, sonrasında para karşılığında bu şahısları taşınmaz malların gerçek mirasçıları olarak göstererek, taşınmaz malların 3'üncü kişilere satışını gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır.

MİRASÇILARIN İSİM BENZERLİĞİ

Yapılan operasyon ile resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet suçlarını işleyerek 100 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 30 kişi yakalanmış, yakalanan şahıslardan 8'i adli makamlara sevk edilmiştir. İlimiz genelinde haksız kazanç sağlayarak vatandaşın huzur ve güven ortamına zarar veren şahıs ve organizasyonlara yönelik olarak yapılan çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi