Tarihi Fiskaya Şelalesi'nden su akmaya başladı

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği projeler arasında yer alan Fiskaya Şelalesi’nde sular akmaya başladı.

Tarihi Fiskaya Şelalesi'nden su akmaya başladı
Dicle Vadisi Projesi’nin 1. Etabı olan Fiskaya Şelalesi’nin temeli geçen sene haziran ayında atılmıştı. Bir yıllık çalışmalar sonunda Diyarbakırlıların hafızasında geçmişteki görkemine yeniden kavuşması beklenen Fiskaya Şelalesi’nde bugün su akmaya başladı.

Temel atma törenine Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Çınar ve Sur belediye başkanları katılmıştı. Dicle Vadisi Projesi’nin 1. Etabı olan Fiskaya Şelalesi’nin ardından diğer etapların da kamulaştırma ve kaynak temini şeklinde uygulanmasına devam edileceği belirtilmişti.

    Projeyi Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın yanı sıra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası da destekliyor. Fiskaya Projesi, toplam 12 bin metrekarelik alanda peyzaj düzenleme çalışmasını içeriyor.

974 metrekare alana sahip 2 gölet, kafe binası seyir teras ve kent terasını içeren projeyi destekleyen Karacadağ Kalkınma Ajansı ise 858 bin liralık kaynak sağladı. Fiskaya Projesi’ne ajans tarafından 2010 Yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında 858 bin liralık hibe desteği verildi.

Fiskaya Projesi ile birlikte ajans tarafından Diyarbakır’da 12 turizm projesine mali destek sağlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz