Tarihi resimler

Diyarbakırlı Araştırmacı Yazar Mehmet Hayri Sezgin'in Babası Süleyman Sezgin'e Ait Fotoğraflardan...

Tarihi resimler

Diyarbakırlı araştırmacı yazar Mehmet Hayri Sezgin'in babası Süleyman Sezgin'e ait fotoğraflardan derlenen "Fotoğraflarla Diyarbakır ve Kültür Varlıkları 1928" albümü yayımlandı."Resimlerle Diyarbakır" adlı kitapta topladığını hatırlattı.

Diyarbakırlı araştırmacı yazar Mehmet Hayri Sezgin'in babası Süleyman Sezgin'e ait fotoğraflardan derlenen "Fotoğraflarla Diyarbakır ve Kültür Varlıkları 1928" albümü yayımlandı.

SEZGİN'E AİT RESİMLER

Mehmet Hayri Sezgin, rahmetli babası Hayri Sezgin'in fotoğrafçılığa başladığı yıllarda Diyarbakır'ın tüm tarihi mekanlarını belgelediğini ifade ederek, babasının anısına daha önce bu fotoğrafları

"Resimlerle Diyarbakır" adlı kitapta topladığını hatırlattı.

Çalışmasının da büyük ilgiyle karşılandığını ifade eden Sezgin, bu arada babası tarafından 1922-1928 yılları arasında çekilen fotoğrafların Bahçeşehir Üniversitesi'nce "Fotoğraflarla Diyarbakır ve Kültür Varlıkları 1928" adlı albümde toplandığını bildirdi.

KÜLTÜREL DEĞERLER

 

Sezgin, albümün Kenan Erzurum tarafından hazırlandığını belirterek, "Amacım, Diyarbakır'ın kültürel ve tarihi eserlerini, resim ve bilgiler ışığında gelecek nesillere aktarmasına vesile olmaktır. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi. Albümde, resim muallimi Süleyman Sezgin tarafından Diyarbakır'ın ve tarihi mekanlarının 85 yıl önce çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz