Tarihi taşlar müzeye

Diyarbakır Valiliği, bir ihbar üzerine Sur ilçesinde bulunan tarihi eser niteliğindeki taşların koruma altına alındığını duyurdu.

Tarihi taşlar müzeye

Konuya ilişkin valilikten yapılan yazılı açıklamada, duyarlı bir vatandaşın sosyal medya aracılığı ile valiliğe ilettiği mesajda, Sur ilçesindeki bir internet kafenin önünde tarihi taşların bulunduğuna yönelik ihbarda bulunduğu belirtilerek, “Valiliğimiz tarafından Müze Müdürlüğü ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü derhal harekete geçirilmiştir. Bu kurumlarımız tarafından yapılan incelemelerin sonucunda taşların bir kısmının tarihi eser niteliği taşıdığı belirlenmiş ve önünde bulunduğu internet kafenin sahibi olan vatandaşımıza bu durum izah edilmiştir. Söz konusu tarihi eser niteliği taşıyan taşlar Müze Müdürlüğümüz tarafından dün saat 16.00 sıralarında bulunduğu yerden alınmış ve Müze Müdürlüğüne götürülerek, koruma altına alınmıştır.

tarihi eserlerimiz toplumun ortak malıdır. Bu anlayışla hareket eden ve konuyu Valiliğimize ileten duyarlı vatandaşımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler