Tatile gidemeyen aileler sosyal donatı alanlarını tercih ediyor

Hava sıcaklığının Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da çeşitli nedenlerle tatile gidemeyen aileler, akşam serinliğinde çocuklarıyla beraber kentteki sosyal donatı alanlarına akın ediyor. Gündüz adeta sessiz filme görünen cadde ve sokaklar akşam insan seline dönüşüyor.

Tatile gidemeyen aileler sosyal donatı alanlarını tercih ediyor

Ailece  Lunapark’a geldiklerini belirten Ayşe-Ali Çelik çifti,”Burası çok güzel. Çocuklar oynuyor, eğleniyor. İnşallah böyle güzel alanların sayısı artar. Kentin buna ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı Diyarbakır’da tatile gidemeyen aileler, akşam serinliğiyle beraber soluğu sosyal donatı alanlarında alıyor. Gündüz boş kalan cadde ve sokaklar akşam cıvıl cıvıl olurken, sosyal alanlar ve parklar insan seline dönüşüyor. Buralara ailece gelen vatandaşlar sıcak geçen günün yorgunluğunu ve stresini atmaya çalışıyor. Çocuklar oyun alanlarını tercih ediyor. Oyun alanlarından çocukların kahkaha sesleri yükseliyor. Birbirinden farklı aktivitelerden yararlanan çocukların mutluluğu ailelerinin de yüzünü güldürüyor.

“GÜNDÜZ YANIYORUZ, AKŞAM BİRAZ NEFES ALIYORUZ”

Gündüz çok sıcak olduğu için dışarı çıkamadıklarını, ayrıca bu yıl tatile de gidemediklerini belirten Ayşe-Ali Çelik çifti, çocuklarla beraber Lunapark’a  geldiklerini dile getirdi. Genç çift,”2 çocuğumuzla beraber buraya geldik. Çocuklar oyuncaklara biniyor, mutlu oluyor. Beraber güzel vakit geçiriyoruz. Lunapark çok güzel. Burada çocukların güzel vakit geçirmesi için her şey var. Bu hizmeti Diyarbakır’a getirenlere teşekkür ediyoruz. Herkese de tavsiye ediyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Çocukların isteği üzerine buraya geldiklerini anlatan Ayhan Taşar,”Gündüz her taraf yanıyor. Dışarı adım atamıyoruz. Çocuklar evde bunalıyor. ‘Akşam Lunapark’a gitmek istiyoruz ‘ dediler, biz de getirdik. Eğlenceli zaman geçiriyorlar. Diyarbakır için güzel bir hizmet olmuş. Çocukların buna ihtiyacı var.” ifadelerine yer verdi.

“ULAŞIM SIKINTISI YOK, LUNAPARK’A RAHAT ULAŞIYORUZ”

Şehir içindeki toplu taşıma araçlarının gece geç saatlere kadar çalışmaya başlaması da vatandaşların sosyal donatı alanlarına gidip gelmesini kolaylaştırıyor. Şehitlik semtinden geldiklerini belirten Mehmet Kaya,”Şehrimiz her yaz sıcak ama bu yaz daha da sıcak. Çocukların tek umudu bu gibi alanlar. Akşam Lunapark’a geliyoruz, çocuklar istediği gibi oynuyor. Buradaki ortamı ve imkanları çok beğendik. Biraz uzaktan geliyoruz fakat ulaşımda sıkıntı olmuyor. Lunapark’ın konumu da iyi bir yerde. Buradaki görevlilerin ilgisi de çok güzel.” İfadelerini kullandı.

Gündüz sıcağından bunalan vatandaşlar, akşam saatlerinde daha çok Yenişehir,Kayapınar ve Bağcılar tarafındaki parkları ve sosyal donatı alanlarını tercih ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz