Görüş Bildir

Taziye dönüşü

İzmir'deki taziyeden Şanlıurfa'ya dönen ailenin içerisinde bulunduğu minibüs tır'la çarpıştı. Kazada 10 kişi öldü.

Taziye dönüşü

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde TIR ile minibüsün çarpıştığı kazada 10 kişi öldü, her iki araçtaki 4 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 08.30 sıralarında Konya- Adana karayolu Ereğli yakınındaki Hortu Mevkii'nde, yol yapım çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığı bölgede meydana geldi. İzmir'de bir yakınlarının taziyesinden Şanlıurfa'ya dönenlerin bulunduğu Faruk Pelte yönetimindeki 63 S 1036 plakalı minibüs, iddiaya göre hatalı sollama  nedeniyle karşı yönden gelen Eser Gürsoy yönetimindeki 42 EJB 02 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan her iki araç, şarampole devrildi. İki araç da hurda yığınına dönerken, minibüste bulunan ve aynı aileden olduğu tahmin edilen 10 kişi yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan minibüste bulunan Ali Söğüncü ve Ali İbrahim Söğüncü ile TIR sürücüsü Eser Gürsoy ile Erdal Güngör ambulanslarla Ereğli ve Karapınar devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı.

TAZİYEDEN DÖNÜYORLARDI

Minibüs içinde ve altında sıkışanların cesetleri itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldıktan sonra otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Minibüs sürücüsü Faruk Pelte'nin de yaşamını yitirdiği kazada ölen diğer 9 kişinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılmaya başlandı.

ÖLENLERDEN 7'SİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İzmir'de bir yakınlarının taziyesinden Şanlıurfa'ya dönerken Konya- Ereğli karayolunda TIR'la çarpışan minibüste yaşamını yitiren 10 kişiden 3'ünün kimlik belirleme çalışmaları devam ederken, diğer 7 kişi şunlar: "Minibüs sürücüsü Faruk Peltek (47), Habib Çakıllı (22), Kemal Çiftçi (41), Mehmet Dedecan (42), Hasan Dedecan (46), Ahmet Dedecan (36), Ömer Dedecan (50).

Kazada yaralananların ise TIR sürücüsü Eser Gürsoy (23), yanında bulunan Erdal Güngör (33) ve minibüste bulunan Ali Söyüncü (25) ile Halil İbrahim Söyüncü (30) olduğu belirlendi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜNÜN UYUDU

Sürücü Faruk Peltek yönetimindeki minibüsün, şeridini ihlal edip dubalara çarparak karşı şeride geçip Eser Gürsoy yönetimindeki TIR'la çarpışması sırasında, hayatını kaybeden minibüs sürücüsünün uyukladığı sanılıyor.

2 KİŞİNİN DAHA KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada ölen ve kimlik tespiti çalışması süren 3 kişiden Velise Söyüncü ve Latif Dedecan'ın da kimlikleri belirlendi. 1 kişinin ise kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.

CENAZELER ŞANLIURFA'YA GÖNDERİLECEK

10 kişinin cenazesinin otopsileri tamamlandıktan sonra memleketleri Şanlıurfa'ya gönderilmek üzere ailelerine teslim edileceği belirtildi.  Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Ali Söyücün de hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi