Tecavüzcülerin son pişmanlığı indirim getirmedi: 12 yıl hapis!

Diyarbakır'da 2013 yılında 23 yaşındaki N.K.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Ş.B. ve H.D., 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların pişmanlık göstermemesi ve yargılama sürecindeki davranışları sebebiyle iyi hal indirimi uygulamadı.

Tecavüzcülerin son pişmanlığı indirim getirmedi: 12 yıl hapis!

TEPEYE ZORLA GÖTÜRMÜŞLERDİ!

Verilen cezayı bir kez artıran mahkeme, sanıkların pişmanlık göstermemesi ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle iyi hal indirimi uygulamadı. Diyarbakır’da 2013 yılı Mart ayında polise başvuran 23 yaşındaki N.K., aynı mahallede oturdukları 32 yaşındaki Ş.B ve 20 yaşındaki H.D. tarafından zorla bir tepeye götürülüp tecavüze uğradığını bellirtti.

NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI              

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki şüpheli tutuklanırken, Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren savcı hazırladığı iddianamede şüpheliler Ş.B ve H.D.’nin ’Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını istedi.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU

İddianamede olay günü şüpheli H.D. ile mağdurun buluştuğu ve önceden tanıdıkları diğer şüpheli Ş.B.’nin de araçla yanlarına geldiği belirtildi. Elinde bıçakla araçtan inen şüpheli Ş.B.’nin mağduru arabaya çağırdığını kaydeden savcı, mağdurun kabul etmemesi üzerine olayların başladığını belirtti. Ş.B.’nin mağduru zorla araca bindirdiğini ve diğer şüphelinin de onlarla birlikte gittiğini ifade eden savcı, N.K.’nın yakındaki bir tepelik alana götürüldüğünü belirtti. Ş.B.’nin mağdurun ayağına ve sırtına taş ile vurduğunu ve dövdüğünü belirten savcı, burada her iki şüphelinin de mağdura tecavüz ettiğini kaydetti. Mağdurun sırt ve ayağında yaralanmaların olduğunu belirten savcı, alınan rapora göre N.K.’nın ruh sağlığının bozulduğunu da belirtti. İddianamedeki ifadelere göre her iki şüpheli de olay günü alkol ve uyuşturucu hap aldıklarını belirterek tecavüz iddialarını kabul etmedi. Mağdur N.K. ise iddianameye yansıyan ifadesinde şüphelilerin kendisine tehditle tecavüz ettiklerini tekrarladı.

PİŞMAN OLMUŞLARMIŞ!

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanıklar Ş.B ve H.D.’nin yargılaması Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Davanın son duruşmasına her iki tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan savcı sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşmada söz hakkı verilen sanık H.D. uzun zamandır tutuklu olduğunu belirterek, olayla ilgisinin olmadığını ifade etti. Söz hakkı verilen sanık Ş.B. ise pişman olduğunu belirterek, "Ölseydim de uyuşturucu içmeseydim ve bu olay olmasaydı. Pişmanım. Orada birlikte uyuşturucu kullandık. Ben 30 aydır tutukluyum, beraatimi istiyorum" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI!

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme sanıklar H.D. ve Ş.B.’yi ’Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 8’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların suçu birden fazla kişi ile birlikte işlediğini belirten mahkeme cezayı yarı oranında artırarak her iki sanığa 12’şer yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanıkların geçmişi, eylemde pişmanlığın gözlemlenmemesi, fiilden sonra ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önüne alınarak iyi hal indirimi uygulanmadığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz