Tepe'yi su bastı

Diyarbakır ve Siirt'te sağnak yağış sele dönüştü, çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Tepe'yi su bastı

Diyarbakır ve ilçeleri ile Siirt il merkezinde, akşam saatlerinde başlayan sağnak yağış, sele dönüştü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı, trafik ise felç oldu.

MERKEZ VE BİSMİL

Akşam saatlerin de kısa süreli Diyarbakır'da yağan yağmur, iki gün önceki manzaraları yaşattı. Kentin bir çok semtinde su baskınları oluşurken, Ofis alt geçit başta olmak üzere, Seyrantepe'deki köpprülü kavşaklarda da göletler oluştu. Vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalanırken, şehir içi trafik ise aksadı.

Buarada, Bismil ilçesi Tepe beldesinde ise, derelerin taşması sonucu çok sayıda evi su bastı.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Örs, akşam saatlerinde başlayan etkili yağış nedeniyle Hijirki ve Çameli derelerinin taştığını bildirdi. Derelerin taşması sonucu birçok evi su bastığını anlatan Örs, ''10 personel ve yaklaşık 6 araçla sıkıntılı olan yerlerde önlem almaya çalışıyoruz. Hijirki ve Çameli derelerinin ıslah edilmesi gerekir. Aldığımız önlemlere rağmen engel olamadık. Çok sıkıntı var fakat can kaybı yok, biz bunu en az zararla atlatacağız'' diye konuştu.

SİİRT KENT MERKEZİ

Öte yandan, Siirt Belediye Başkan Vekili Abdullatif Çekin, belediye yöneticileriyle birlikte sağanak yağışın etkili olduğu Aydınlar, Cengiz Topel ve Kurtalan caddeleri ile eski Eruh yolunda incelemelerde bulundu. Çekin, şimdiye kadar 35 ev iş yerinin sular altında kaldığı ihbarını aldıklarını ve bunların arasında eski Eruh yolu üzerindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bodrum katının da bulunduğunu söyledi. Ekiplerin suları tahliye çalışması yaptığını belirten Çekin, ''Can kaybı ve yaralanmanın olmaması sevindirici'' dedi. İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Ümit Özcan da, kendilerine yapılan başvuruları değerlendirdiklerini belirterek olası daha büyük sel baskınlarına karşı önlem aldıklarını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz