Terör; 5 şehit!

Yüksekova'da 2 polis ile bir asker, Nusaybin ve Mazıdağ'da ise bir polis ile bir asker şehit oldu. 9 güvenlik görevlisinin yaralandığı oyaylarda, 23 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Terör; 5 şehit!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda 2 polis ve bir asker şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Mardin'in Nusaybin ve Mazıdağ ilçelerinde gerçekleşen saldırılarda ise 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 10'u yaralandı.

YÜKSEKOVA'DA SALDIRI

Yüksekova ilçesindeki saldırı, öğle saatlerine doğru Cengiz Topel Caddesi Eski Cezaevi Kavşağı yakanlarında meydana geldi. Güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı infalek ettirildi. Patlamada, 2 polis ve 1 asker şehit olurken, polis ve askerlerden oluşan 9 kişi de yaralandı. Yaralı bazı askerlerin Hakkari Devlet, bir bölümü de Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları bildirildi. Şehitlerden birinin 23 yaşındaki Özel Harekat Polisi Yasin Boran olduğu bildirildi.

YOLA PATLAYICI DÖŞENDİ

İkinci şehit haberi, Mardin'den geldi. Mardin-Diyarbakır karayolunun Üçyol mevkisinde polis zırhlı aracının geçişi esnasında daha önce yola terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Olayda 1 polis memuru şehit oldu, 4 polis memuru yaralandı. Yaralılar Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanmasına çalışılıyor.

NUSAYBİN'DE SALDIRI

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı konularak jandarma ve polis özel harekat timlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. Dün sabah 07.00 sıralarında; Dicle

Mahallesi'nde güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lıların daha önce yola döşediği tahrip gücü yüksek patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralılar hemen Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.

23 PKK'LI ETKİSİZ HALE GELDİ

Genel Kurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda Mardin Nusaybin'de 3, Şırnak'ta 8 ve Hakkari Yüksekova'da 12 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda dün 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi ve 14 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, bugüne kadar 45 PKK'lı etkisiz hale getirilerken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 137 olduğu açıklandı.

Şırnak'da devam eden operasyonda dün 8 PKK'lı etkisiz hale getirildi ve 12 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda 2 ton amonyum nitrat ele geçirildi. Operasyonda, bugüne kadar 41 PKK'lı etkisiz hale getirilerken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 64 olduğu açıklandı.

YÜKSEKOVA'DA 12 PKK'LI

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda dün 12 PKK'lı etkisiz hale getirildi ve 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda 1 adet 82 mm'lik havan, 43 adet 82 mm'lik havan mühimmatı, 1 adet 60 mm'lik havan, 65 adet 60 mm'lik havan mühimmatı, roketatar, 6 roketatar mühimmatı, 1 Bixi makineli tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, av tüfeği ve 2 el bombası ele geçirildi. Operasyonda, bugüne kadar 57 PKK'lı etkisiz hale getirilerken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 29 olduğu açıklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz