Terör mağduru annelere gezisi

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi'nce Sur ilçesinde terör mağduru 30 anne için Anneler Günü dolaysıyla gezi düzenlendi

Terör mağduru annelere gezisi

Ramazan GÜNOĞLU

DİYARBAKIR - Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi'nce Sur ilçesinde terör mağduru 30 anne için Anneler Günü dolayısıyla Eğil ilçesine gezi gerçekleştirildi.

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Nezihe Kent, yaptığı açıklamada, Sur ilçesinde terör mağduru 30 kadına yönelik gezi düzenlediklerini belirterek, Kur'an-ı Kerim'de yerini bulan Hazreti Zülkifl ile Hazreti Elyesa'nın makamlarını ziyaret ederek Sur'da bir daha olaylar olmaması için dua ettiklerini söyledi.

Bu manevi mekanların insanların iç huzura erdikleri yerler olduğunu anlatan Kent, özellikle Sur'daki anneleri Eğil ilçesine getirerek yaşadıkları huzursuz olaylardan bu manevi mekanların atmosferinden etkilenerek uzaklaşmalarını hedeflediklerini kaydetti.

Kent, "İnsanın içinde her zaman ağlayan bir çocuk vardır. Bu annelerimizin Sur'daki evlerini ve anılarını geri getiremeyiz, en azından içlerinde ağlayan çocuğu bir nebze rahatlatmak için bu tür etkinlikler yapılabilir." ifadelerini kullandı.

İlçenin tarihi ve turistik yerlerini gezen annelere, çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz