Terörle Bir Yere Varılamaz!

Diyarbakır esnafı ve vatandaşlar, güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiren PKK'ya tepki gösterdi; "terörle bir yere varılamayacağı artık bilinmelidir" dedi.

Terörle Bir Yere Varılamaz!

Diyarbakır'da esnaf ve vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki (FETÖ) darbe girişiminden sonra saldırılarını daha da artıran terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

PKK'lı teröristlerin hedef tanımayan ve yaşamı hiçe sayan saldırılarından rahatsızlık duyan bölge halkı, güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan teröristlere tepkili.

Vatandaşlardan Süleyman Büyüm, yaptığı açıklamada, terör saldırılarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

VATANDAŞ TEPKİLİ                                 

"Evlerimizi harap ettiler, kazdıkları çukurlarla psikolojimizi bozdular. Terörle, bombayla, çukurla bir yere varılmayacağını bilsinler." diyen Büyüm, "Gerçekten Kürt halkının huzurunu, barışını ve güzel yaşamasını istiyorlarsa bu olaylardan uzak durmaları ve Kürt halkına zarar vermemeleri gerekiyor. Hep, 'demokrasi' diyorlar. HDP'nin demokrasi dediği şey sanırım savaş." ifadesini kullandı.

Esnaf Atila Er ise terör saldırılarının kabul edilemez olduğunu, ölümlerin herkesi üzdüğünü söyledi.

Saldırıların son bulmasını isteyen Er, "Sözün bittiği yerdeyiz. Huzurlu günlerde insanların geleceğe yönelik planları vardı ancak bu saldırılar herkesi rahatsız ediyor." şeklinde konuştu.

BİR YERE VARILAMAZ

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan da "Özelikle sivil halka yönelik bu tür saldırıların yapılması işin artık çok farklı bir boyutunun olduğunu gösteriyor. Bunları mahkum etmemiz gerekiyor." dedi. Nazlıcan, şunları söyledi:

"Bu, hak aramaktan ziyade, kaosu ve toplumsal bütünlüğümüzü hedefleyen maksatlı bilinçli saldırılar haline dönüştü. Sivil toplum, devlet ve halk olarak örgütlenerek şiddet olaylarını toplum bünyesinden dışlamamız gerekiyor. Bunlara destek verenleri de bu yönüyle dışlamak bizim üzerimizde bir vazifedir. Ortadoğu'da yanan ateşin bugün ülkemize gelmesi için birileri maksatlı, bilinçli ve planlı olarak, bu terör şebekelerini milletimize ülkemize musallat etti. Bu bilinçle hareket edersek kimse birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak."

MEMLEKETE SAHİP ÇIKILSIN

İmam Abdülvasi Yaz ise Türkiye'de yaşayanların memlekete sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Ülkedeki birlik ve beraberlikten rahatsızlık duyanların bu düzeni bozmaya çalıştığını belirten Yaz, "Hiçbir küresel güç başka bir toplumun refahı için mücadele vermez. Bu güçler bizi test ettiler. Nerede yaptılar? Sur'da, Silvan'da, Cizre'de, Şırnak'ta test ettiler ama başaramadılar. Sahip olduğumuz bu güzel şehirlerimizin hali meydanda. Bu küresel oyunu bizim bozmamız lazım." diye konuştu.

Yaz, "Bu bayrak, bu devlet hepimizin. Birlik ve beraberlik içinde bütün sorunlarımızı çözmeye varız." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz