Görüş Bildir

Terörün tahrip ettiği yollar yenileniyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, terör örgütlerinin amacının bölgedeki yatırımları, bölge insanının iş, aş sahibi olmasını engellemek ve devletin yatırımlarını yakıp yıkmak olduğunu belirterek, "Terörün amacına ulaşamaması için bölgeye yatırım yapmaya devam edilecek" dedi.

Terörün tahrip ettiği yollar yenileniyor

Bakan Arslan, terör örgütünün geçen yılın temmuz ayından bu yana bölgede verdiği tahribatları tamir etmek ve bozulan yolları yeniden yapmak için çalışmaların başlatıldığını ifade ederek, terör örgütlerinin amacının bölgedeki yatırımları, bölge insanının iş aş sahibi olmasını engellemek ve devletin yatırımlarını yakıp yıkmak olduğunu anımsattı. Devletin ve milletin, terör örgütünün amacını bildiğini kaydeden Arslan, "Bölgeyi ve bölge insanını kaderine terk etmedik, hiçbir zaman da etmeyiz. Bu nedenle terörün bu amacına ulaşamaması için bölgeye yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatlarda, yollarda kazılan çukur ve tuzaklamalar sonucu hasar gören yolların yapım işlerini Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üstlendiğini anlatan Arslan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 8,7, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 37,1, Cizre ilçesinde 40,5, İdil ilçesinde 37,4, Şırnak Merkez’de 50, Mardin’de Nusaybin ilçesinde 50, Dargeçit ilçesinde 12 ve Derik ilçesinde 33 kilometre olmak üzere toplamda 268,7 kilometre yol yenilemesi yaptıklarını belirtti.

Bakan Arslan, toplam proje bedelinin 220 milyon lira olduğuna belirterek, "Şu ana kadar 50 milyon lira tutarında iş tamamlandı. Yani yüzde 23 fiziki ilerleme sağladık. İşlerin tamamını ise ağustos ayı içinde tamamlamayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 71 iş makinesi ve 80 personelle yol yapımı, çukurların kapatılması, barikat ve moloz kaldırılması çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Arslan, operasyon süresince 4 milyon liralık harcama yapıldığını, toplam 8,73 kilometre yol yapımının gerçekleştirildiğini, diğer bölgelerde de parke sökümü, kazı çalışmaları gibi işlemlerin hızla devam ettiğini kaydetti.

- "Teröre i̇nat yatırıma devam"

Arslan, bölgede insanların terör örgütlerinin çirkin yüzünü çok net bir şekilde gördüklerini vurgulayarak, bölge insanının devletinin yanında olduğunu ve devletin de bölge insanının ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri Doğu, Batı demeden her yere götürdüğünü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 35 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Bölgeye çukur kazıp, patlayıcı yerleştiren teröre, mali ve lojistik destek veren belediyelerin olduğunu ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Başbakanımız Binali Yıldırım, 'devletin verdiği kaynakları milleti için kullanmayan yerel yöneticilerden bunun hesabının sorulacağını' söyledi. Başbakanımızın bu doğrultuda bize verdiği talimatla bölge insanının mağdur olmaması ve milletin kaynaklarının teröre destek veren belediyeler tarafından heba edilmemesi için kazılan yollar bakanlığımız tarafından yapılacak."

Bakan Arslan, bölgeye yollar, demiryolları, hava limanları yapılmasının önüne geçmek için terör tarafından iş makinelerinin yakıldığını, mühendislerin korkutulduğunu anlatarak, "Yollarımızı yaptık, bu sefer de yaptığımız yatırımlara zarar verdiler. Ancak şunu unutmasınlar, bizim birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize hiçbir şekilde zarar veremeyecekler. Biz biliyoruz ki bu ülke için ve özellikle de bu bölge için açılan her tünel, vurulan her kazma, yapılan her yol terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Biz terör örgütüne inat yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bölge halkımızın eksiklerini gidermek için çalışmayı sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi