Teşkilatlara yakın markaj

AK Parti'nin merkez ilçelerinde dahil olduğu 12 İlçe Başkanın resmi" olarak istifalarının verilmesi üzerine, atanacak yeni başkanlar için başvuru ve kulis yoğunluğu başladı.

Teşkilatlara yakın markaj

Değişim ve dönüşüm kapsamında Diyarbakır'da ilçe teşkilatlarına yönelik operasyon gerçekleştiren AK Parti'de, önceki gün resmi olarak istifalarını veren 12 İlçe Başkanın yerine yapılacak atamayla ilgili başvurular başladı. Buarada, aday olan isimler yoğun kulis yürütürken, Parti Genel merkezi tarafından görevlendirilen iki ismin, haftasonu Diyarbakır'a gelerek saha araştırmasında bulunacağı öğrenildi.

12 İLÇE BAŞKANLIĞI BOŞALDI

AK Parti'nin büyük kongre öncesi teşkilatlara yönelik "taze kan" oluşturma operasyonu devam ederken, önceki gün merkez ilçe Bağlar, Kayapınar Yenişehir dahil olmask üzere, Bismil, Ergani, Dicle, Çınar, Kulp, Hazro, Silvan, Hani ve Lice İçe Teşkilatı Başkanları, resmi olarak istifalarını vererek, yönetimden ayrıldılar.

ADAY BAŞVURULARI BAŞLADI

AK Parti Genel Merkezi'nin geçtiğimiz hafta Ankara'ya çağırıp 12 İlçe Başkanın istifalarını resmen almıştı. Önceki gün istifaların yönetim kurullarına resmi olarak bildirilmesi, AK Parti Diyarbakır Teşkilatında büyük bir değişim diye kabul edilirken, kongre öncesi atama yapılacak başkanlar için başvurular önceki gün itibariyle başladı. Başvuruların şahsen, Diyarbakır İl Başkanlığına yapılması duyuruldu.

YENİ YÜZLERE ÖNEM VERİLECEK

Yeni simalara büyük ağırlık verilecek olan başkanlar için adaylar yoğunluk kazanırken, kulisler de artmaya başladı. Bazı ilçe başkan adaylarının Ankara'ya giderek, Milletvekilleriyle "özel görüşmelede" bulundukları öğrenildi. Atanacak İlçe Başkanları ilçe kongreleri için, yönetimi belirlemede yetkilendirilecekler.

PARTİ NABIZ YOKLAYACAK

Öte yandan, Ak Parti Genel merkezi tarafından görevlendirilen Milletvekilleri Abdullah Ağarlı ve Ejder Açıkkapı haftasonu Diyarbakır'a gelecek. İlçe Başkanlığı için, Ağarlı ve Açıkkapı bir dizi görüşmelerde bulunarak, nabız yoklayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz