TGC'den Anlı'ya ziyaret!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç ve Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Kılınç’ın da aralarında bulunduğu bir grup gazeteci, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

TGC'den Anlı'ya ziyaret!

Diyarbakır' da 4 gazetecinin darp edilmesi üzerine kentte gelen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, TGC Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı, Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Kılıç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Turgay Olcayto, saldırıda darp edilen gazeteci arkadaşlarını ziyaret etmek için Diyarbakır’a geldiklerini belirterek, "Devletin en başındaki Cumhurbaşkanı, gazetecileri hedef gösterdiği zaman kolluk güçleri de işi ciddiyetle araştıracaklarına, kamu hizmeti yapan gazetecileri koruyacaklarına, gazetecileri düşman gibi görüyorlar. İstanbul’da da böyle kameraları ve fotoğraf makinelerini kırıyorlar, gazetecileri yaralıyorlar" dedi.

Anlı: Basın susturulmak isteniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, ülkeyi yöneten anlayışın, demokrasiye, hoşgörüye, haber alma hakkına, insanların kendini ifade ve düşünce özgürlüğüne yeteri derecede saygı göstermediği takdirde, bunun ülkenin bir ucunda daha farklı uygulamalara zemin teşkil edeceğini söyledi. Gazetecilerin çirkin bir saldırıya maruz kaldığını ve bu saldırıyı kınadığını kaydeden Anlı, basının engellenmek ve susturulmak istendiğini söyledi.

Hep birlikte saldırılara karşı duracağız

Saldırılara hep birlikte karşı duracaklarını ifade eden Anlı, “Demokrasiden, ifade ve düşünce özgürlüğünden insanların sağlıklı haber alma hakkından mahrum olmaması için hepimiz üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yerine getireceğiz. Sizin bu ziyaretinizde anlamlı ve değerlidir. Buradaki gazeteciler de yalnız olmadıklarını görmüş olacaklar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler