TİP başkanına 2. bıçaklı saldırı

TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, ikinci defa bıçaklı saldırıya uğradı. Bacağından yaralanan Sargın, saldırıların arkasında Cumhur ittifakını ima etmesi dikkat çekerken, “Bir adım bile geri atmayacağız” dedi.

TİP başkanına 2. bıçaklı saldırı

Ocak ayının başlarında 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, bu kez 3 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Bacağından bıçaklanan Sargın, saldırganlar tarafından “Biz seni daha önce uyarmadık mı niye hala çalışmalara devam ediyorsun” gibisimnden tehdit edilğini öne sürdü.

Sargın, evinin önünde saldırıya uğradığını iddia ederek, saldırının çeteler tarafından yapıldığını, bu çetelerin arkasında ise Cumhur ittifakının olduğunu öne sürdü. Saldırıların, sol-sosyalist güçler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ortak mücadele zeminine yönelik olduğunu öne süren Sargın, bu mücadeleyi sindirme ve geri adım attırmaya yönelik bir saldırı olduğunu etmesi dikkat çekti. Sargın, “Bu saldırılar, iktidarın ortak mücadeleden korktuğunu gösteriyor. Biz HDP ve sosyalistlerle olan ortak mücadelemizden dolayı bu saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Biz bir adım bile geri adım atmayacağız. 1 Mayıs’a giderken omuz omuza olan mücadelemizi alanlara yansıtacağız” diye konuştu.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Konuya ilişkin TİP, Emek Partisi (EMEP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), HDP, Rosa Kadın Derneği ortak açıklama yaptı. Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti’nde bulunan TİP İl binası önünde yapılan açıklamada, “Faşist saldırılara boyun eğmiyoruz” pankartı açıldı. Açıklamayı yapan TİP Üyesi Furkan Erdoğan, saldırının önceki saldırının devamı olduğunu söyleyerek, “Korkmadığımızı, boyun eğmeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz” ifadesini kullandı.

İlk saldırıyı hatırlatan Erdoğan, “Saldırganlardan birinin ‘Biz seni uyarmadık mı, niye hala devam ediyorsun?’ şeklindeki ifadesi önceki pusunun da aynı faşist çetelerce düzenlendiğinin kanıtıdır” diye konuştu. 

BİR ÖNCEKİ SALDIRIN FAİLLERİ

Polisin ilk saldırının faillerini hala yakalamadığını söyleyen Erdoğan, “En temel hakkımız olan basın açıklaması yapma hakkımızı bile kullanırken yüzlerce polis yığan emniyet güçlerinin, sistematik bir şekilde saldırı düzenleyen sokak çetelerine karşı dört aydır sessiz kalmaktadır" iddiasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler