TOBB'dan terör olaylarının yaşandığı bölgelere destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, terör olaylarının yaşandığı bölgelere, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla, maddi destek sağlandı.

TOBB'dan terör olaylarının yaşandığı bölgelere destek

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Şırnak, Nusaybin, Cizre ve Yüksekova'ya, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla, 250'şer bin TL maddi destek sağlandı. TOBB'un bölgede mağdur olan vatandaşlarla dayanışmasının süreceği, başkanlar düzeyinde bölge ziyaretlerinin de yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Şırnak, Nusaybin, Cizre ve Yüksekova’ya Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığı ile 250’şer Bin TL maddi destek sağlandı.

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar’ın geçtiğimiz ay TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na Bölgede yaşanan sorunları aktarmasının ardından TOBB harekete geçti.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil TOBB’un, bölgenin kanaat önderi konumundaki Oda ve Borsalar aracılığıyla özellikle belirli bölgelerde çatışmalar nedeniyle ticaret yapamayan iş camiasına ve mağdur olanlara destek olduğunu belirtti.

-Elimizi taşın altına koymaktan da çekinmeyiz-

DTB Başkanı Yeşil, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun mesajına vurgu yaparak, “Bizler ilimiz, ilçemiz için ne yapılması gerekiyorsa her zaman hazırız.Elimizi taşın altına koymaktan da çekinmeyiz. Paylaştığımız, yardımlaştığımız zaman altından kalkamayacağımız sorun yoktur.Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Kuş alayıyla uçar derler.Biz de ne yaparsak hep birlikte yapacağız. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun birlik beraberlik vurgusuyla bölge iş dünyamıza verdiği katkı ve destekler,düzenli olarak yapılan eğitim ve gıda yardımları için teşekkürlerimizi iletiyorum” diye konuştu.

-Birliktelik bağları güçlencek-

Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu bazı il ve ilçelerde yaşanan çatışmalardan dolayı hem sosyal hem de ekonomik olarak büyük mağduriyetler yaşandığını belirten Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ise,bu zor günlerde mağdur olan insanlarla dayanışmanın, yaraların sarılmasına yardımcı olacağını ve birliktelik bağlarını güçlendireceğini söyledi.

DTSO Başkanı Sayar,Sur'da evleri yıkılan ve göç etmek durumunda kalan ailelere destek için TOBB ile görüşmelerinin sonucunda Sur için 250 bin TL katkı sağlandı.Bu zor günlerde duyarlılık gösteren TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu'na ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz