Toplum psikolojisi dersi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Toprak, genç polis adaylarına ‘Toplum Psikolojisi’ dersi verdi.

Toplum psikolojisi dersi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ders verdi.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret eden Vali Toprak, polis adaylarına "Toplum Psikolojisi" dersi verdi.

Okulda alınan eğitimin uygulandığı yerin alanlar olduğunu belirten Toprak, okulda alınan eğitimin yanı sıra asıl önemli olanın bireyin kendi kendini yetiştirmesi olduğunu söyledi.

POLİSE DERS VERDİ

İnsana, insani bir yaklaşımla katkı sağlamanın çok önemli olduğunu ifade eden Toprak, şöyle dedi:

"Herkesin bir insan evladı olduğunu, suç işleyebileceğini, hata yapabileceğini düşünmek, olaya bu anlayışla yaklaşmak gerekiyor. Suç varsa, suçluluk varsa biz, kanunların bize vermiş olduğu salahiyetler ve sınırlar çerçevesinde otoritemizi kullanacağız. Ancak otorite, şiddet, güç ve kuvvetle ortaya çıkmıyor. Bizim gücümüzü, kuvvetimizi, otoritemizi kullanma şeklimiz edinmiş olduğumuz bilgi ve deneyimle hukuk ortamında, insan haklarına uygun bir şekilde müdahalede bulunmak ve ilgili yerlere tebliğ etmektir. Suç ve suçluluk ortamına dalmış insanları bu bakışla ortaya çıkarabilmektir."

Polisin en önemli görevinin insanları kazanmak olduğunun altını çizen Toprak, bunu yapabilmek için toplum psikolojisini çok iyi bilmek gerektiğini vurguladı.

TOPLUM PSİKOLOJİSİ

Suç olgusunun zaman içinde çeşitlendiğini ve farklılaştığını hatırlatan Toprak, "Toplumda eskiden kaba düzen bazı suç unsurları vardı. Geldiğimiz çağda artık kapkaç ve benzeri suçların dışında bilişim suçları denen bir durum ortaya çıktı. İnsanları kene gibi Emen bir takım hastalıklı ruhlar var. Bunlar ciddi anlamda suçluluk oluşturuyorlar. Bu anlamda da polis olarak sizlerin iyi bir donanımla yetişmeniz gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler