Toprak, fuarda

İl Valisi Toprak, dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na katılacak.

Toprak, fuarda

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 6-10 Mart tarihlerinde dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na katılacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Toprak'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile ve Denizli, Adana, Erzurum ve Antalya valilerinin yer alacağı resmi heyetle birlikte fuara katılacağı belirtildi.

KÜLTÜR VE TURİZM FUARI

Diyarbakır'ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın fuar alanında kuracağı 3 bin 79 metre karelik stantta tanıtım çalışmalarını yapacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1966 yılından beri gerçekleştirilen ve bu yıl 47. düzenlenecek olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı, 187 ülke, 10 bin 644 katılımcı, 113 bin turizm profesyoneli ve 60 bin tatilci ziyaretiyle, 94 ülkeden 7 bin gazetecinin katılımıyla dünyanın en fazla ziyaret edilen turizm fuarı olma unvanını elinde tutuyor. Diyarbakır'ın tanıtımı adına Diyarbakır Valiliği, stantta fuar katılımcılarına, Diyarbakır'a özgü yöresel tatlardan cevizli sucuk, badem ezmesi gibi ürünlerin sunumu yapılacak.

DİYARBAKIR’IN TANITIMI

Diyarbakır'ın tanıtımı adına tüm etkin çalışmalarının sağlanacağı fuarda, kentin tanıtımının her yönüyle yapılması adına Diyarbakır Valiliği tarafından basımı sağlanan Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce ve Japonca gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile ilimizi tanıtan kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerinin stantta gelen ziyaretçilere dağıtımı yapılacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler