Toprak, ilçe çıkarmasında

Toprak, KÖYDES Projesi kapsamında, İl Özel İdaresince 2012 programına alınmış köy yollarını ve diğer yatırım çalışmalarını incelemek üzere Çüngüş ve Çermik ilçelerinin köylerini gezdi.

Toprak, ilçe çıkarmasında

KÖYDES projesi ve İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek olan 2012 programına alınmış köy yollarını ve diğer yatırım çalışmalarını incelemek üzere gittiği Çüngüş ve Çermik ilçesinde Vali Mustafa Toprak’a, Çüngüş Kaymakamı Cengiz Erdem, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Akyol, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komuta, İl Genel Meclis Üyeleri ve diğer ilgililer eşlik ettiler.

Vali Toprak, ilk olarak Çüngüş ilçesine bağlı Hindibaba Köyünü ziyaret ederek köydeki vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların talepleri üzerine vali toprak, yetkililere Hindibaba Köyünün içme suyunun incelenmesi talimatını verdi. Ayrıca 2012 yılında Hindibaba sulama kanallarının yapılması için İlçe Kaymakamlarına gerekli kaynağın aktarıldığını ifade etti. Hindibaba Köyündeki köy konağını ve tesislerini inceledi.

‘BETON YOL YAPILACAK’

Daha sonra Malkaya Köyünü ziyaret eden Vali Toprak vatandaşlarla sohbet etti. Malkaya Köyünün vatandaşlarının sulama kanalının su yatağındaki 1 km uzunluğundaki alanın beton olmaması nedeniyle su kaybı yaşadıkları bilgisini alan Vali Toprak yetkililere ilgili teknik heyet tarafından incelenip sıkıntının giderilmesi, kanalizasyon ile içme suyunun incelenmesi talimatını verdi. Daha sonra Malkaya Köyü vatandaşlarının isteği üzerine 300 metre uzunluğundaki asfalt yol arasında stabilize olan yolu inceleyen Vali Toprak, söz konusu yolun 2012 yılında beton yol olarak yapılacağını müjdeledi.

Vali Toprak 2011 yılında 1. Asfalt çalışması yapılan Malkaya köyü yolu ile Gökçepelit yolunu inceleyerek, yetkililere yolun bakımının yapılması talimatı vererek bu yıl 2. kat Asfaltın yapılacağını söyleyen Vali Toprak daha sonra Malkaya köyü ile Gökçepelit köyleri arasında asfalt olmayan 9.5 km uzunluğunda olan stabilize yolu inceleyerek yetkililere menfez ağızlarında oluşan sorunların giderilerek yol bakımının ivedilikle yapılması talimatını verdi.

‘YOLU ACİLEN YAPIN’ TALİMATI

Daha sonra Vali Toprak hayvan taşımacılığı yapan Gündoğdu Köyü vatandaşlarıyla karşılaştı ve sohbet etti. Yol incelemelerine devam eden Vali Toprak, Gökçepelit Köyüne ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Gökçepelit Köyünden ayrıldıktan sonra Koçören Köyü grup yolunu inceleyerek Koçören Köyünü ziyaret etti. Koçören Köyün de vatandaşlarla sohbet eden Vali Toprak vatandaşların talepleri üzerine okul ile sayar mezrası arasındaki okul yolunun acilen yapılması talimatı verdi.

Yol incelemelerine devam eden Vali Toprak Çüngüş ilçesi ile Geçit Köyü arasındaki 6 km uzunluğundaki yolu inceledikten sonra Geçit Köyünü ziyaret eden Vali Toprak Geçit Köyünde vatandaşların talepleri üzerine kanalizasyon çalışmasının köyle birlikte yapılacağını ve gereken malzemelerin köye verileceğini söyleyerek yeni hizmete giren köy camisini ve taziye yerini inceledi. Ayrıca 6 km’lik yolun iyileştirileceğini, köyün sulama kanallarının 2012 de yapacaklarını ve gerekli kaynağı kaymakamlığa aktardıklarını söyledi.

VATANDAŞIN SU YETERSİZLİĞİ SİTEMİ

Geçit Köyünden ayrıldıktan sonra Çüngüş ilçesi Geçit Köyü ile İbikkaya Köyü arasındaki 14 km uzunluğundaki yolu inceleyen Vali Toprak İbikkaya Köyünü ziyaret ederek İbikkaya Köyü vatandaşlarına yolun genişletileceği ve iyileştirileceği müjdesini verdi. İbikkaya Köyü vatandaşlarının talepleri üzerine su yetersizliği olan İbikkaya köyüne 2012 yılı programında incelemeler yapılarak uygun görülen yere sondaj vurulması talimatını verdi.

Daha sonra Çermik ilçesinde bağlı Pınar Köyünü ziyaret eden Vali Toprak Çermik ilçesine bağlı köylerde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vererek 2012 yılında Çermik İlçesinin köylerinde 1. Kat asfalt, 2.kat asfalt, içmesuyu tesisi getiştirme, sondaj, kanalizasyon, hayvan içmesuyu göleti vb. gelişmeler yapacaklarını söyledi.

Pınar Köyünde ayrıldıktan sonra Korudağ, Karakaya, Armutlu, Yayıklı, Göktepe, Bahçe Köylerinin yollarını inceleyen Vali Toprak son olarak Çermik Spor salonu ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yetkililere eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanıp spor salonunun faaliyete geçmesi için talimat verdi ve ilçeden geç saatlerde ayrılarak Diyarbakır’a döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz