Toprak'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Toprak'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret ederek görüştü. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, çok uzun süredir Bakan Eker ve Rektör Prof. Dr. Saraç'ın kendisini Diyarbakır'a davet ettiğini, fakat programların yoğunluğundan bunu gerçekleştiremediğini söyledi.

Diyarbakır'a sadece ziyaret için değil, Diyarbakır'ın o kadim kültüründen, atmosferinden ve havasından istifade etmek, güç almak için geldiğini kaydeden Davutoğlu, çok yoğun uluslararası gündemin bulunduğunu, ama ülkenin köklü şehirlerini her ziyaret edişinde o uluslararası gündemin getirdiği yorgunluğu unuttuklarını belirtti.     Bakan Eker de Bakan Davutoğlu'yu Diyarbakır'da görmekten memnun olduklarını dile getirdi. Toprak ise Diyarbakır'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Bakan Davutoğlu ve Eker'e bakır fincan takımı hediye etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz