Topyekün Seferberlik

Diyarbakır’da Polis ve Jandama uyuşturucu satıcılarına ve içicilerine karşı aman tanımıyor. Hafta içerisinde polis kent genelinde 24 operasyona imza atıp, 41 kişiyi gözaltına alırken, Jandarma Hani ilçesinde 100 kilo esrar buldu.

Topyekün Seferberlik

Diyarbakır’da İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Narkotik ekipleri, uyuşturucuya karşı başlattıkları milli mücadele amansız şekilde devam ederken, il genelinde polis bir hafta içerisinde  24 uyuşturucu operasyonuna imza attı, 41 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma ekipleri ise, Hani ilçesinde genel kontrol aramaları sırasında ağaçlıklar arasında gizlenmiş çuvallar içerisinde 100 kilo esrar ele geçirdi.

POLİS 24 OPERASYONA İMZA ATTI

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında bir haftada 24 operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 41 şüpheli yakalandı, şüphelilerin adreslerinde ve bulundukları araçlarda yapılan aramada, 114 kilo 980 gram skunk, 76 kilo 208 gram kubar esrar, 65 kilo 127 gram toz esrar, 3 kilo 930 gram sentetik uyuşturucu, 48 bin 182 sentetik ecza, 2 bin 536 uyuşturucu nitelikte hap, 3 ruhsatsız tabanca ve çeşitli çaplarda 48 fişek ele geçirildi.

TATİLE GİDİYOR İZLENİMİ

Şüphelilerden bazılarının aracında bakımlı evcil köpek, skuter ve valiz bulundurup "tatile gidiyormuş" izlenimi vererek batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapmaya çalıştığı, bazılarının da "taksi ile seyahat ediyormuş" görünümü verdiği belirlendi.

KEPENKLERİ KAPATILMIŞ İŞYERİ

Operasyonda ayrıca çevresi kepenklerle kapatılmış iş yeri görünümü verilen ve uyuşturucu deposu olarak kullanılan bir alan da tespit edildi. Gözaltına alınan 41 şüpheliden 24'ü sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı, 2'si adli kontrol hükümlerince olmak üzere diğerleri serbest bırakıldı.

TAKSİDE ESRAR BULUNDU

Öte yandan, Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Büro Amirliği ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptığı uygulamada şüphe üzerine önceki akşam bir taksi durduruldu. Ekipler, yöneldiği sırada sürücü M.K., aracını hareket ettirdi.

POLİS UYGULAMASINDAN KAÇTI

Polislerin peşine düştüğü taksi, Bağlar ilçesinde önü kesilerek durduruldu, M.K. gözaltına alındı. Takside yapılan aramada paketlenmiş halde 100 kilo esrar ele geçirildi. Ekipler, sürücü M.K.’yi ve ele geçirilen esrarı işlemlerin ardından Narkotik Şube Müdürlüğü'ne teslim etti. M.K.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

100 KİLO ESRAR ELE GEÇTİ

İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, Gömeç Mahallesi kırsalında uyuşturucu saklandığı bilgisi üzerine, bölgeye ekipler sevk edildi. Jandarma ekiplerince bölgede yapılan arama çalışmalarında, ağaçlıklar arasına gizlenmiş çuvallar içinde 100 kilogram toz esrar bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE

Öte yandan,  Diyarbakır’da, anne ve anne adayı yetişkinlerin farkındalığının artırılarak uyuşturucu satışı ve kullanımının önüne geçmek amacıyla “En İyi Narkotik Polisi Anne” eğitimi verilmeye devam ediyor. Ayrıca, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce sanayi sitelerinde çalışan işçilere yönelik “Fotoblok modülü”, özel güvenlik görevlilerine yönelik “Kaan modülü”, üniversite öğrencilerine yönelik “Gençlik modülü”, emniyet personeli, öğretmenler ve diğer kamu kurumu çalışanlarına yönelik “Narkorehber modülü” ve “En iyi narkotik polisi anne” eğitimleri veriliyor.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE BİLGİ

Bu kapsamda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Büro Amirliği personelince 1-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında oto sanayi bölgelerinde çalışan işçilere, Yenişehir ilçesinde bulunan okullar vasıtasıyla öğretmenlere ve öğrenci velilerine, Kayapınar ilçesinde bulunan okullar vasıtasıyla öğretmenlere ve öğrenci velilerine yönelik “Fotoblok” ve “En iyi narkotik polisi anne” eğitimleri düzenlenmiş olup, düzenlenen 93 ayrı eğitim faaliyetinde bin 372 kişiye ulaşıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz