Toz bulutları bölgeyi sardı

Büyük Sahra Çölü'nden yükselen toz bulutu 30 derece civarında seyreden hava sıcaklıklığıyla birleşince Diyarbakır ve bazı çevre illerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Toz bulutları bölgeyi sardı

Suriye üzerinden gelen toz bulutu Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin ve Batman'da etkili oluyor.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren Mardin ve ilçelerinde etkili olmaya başlayan toz bulutu, günün ilerleyen saatlerinde Şırnak, Diyarbakır ve Batman'a da yayıldı.

BÖLGEYİ ETKİLEDİ

Vatandaşlar, havadaki yoğun toz nedeniyle özellikle Mardin'in Kızıltepe ilçesi ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin yer yer 50 metrenin altına düştüğü bu ilçelerde sürücüler, araçlarının farlarını yakarak trafikte seyretti. Bu arada Cizre'de, nefes darlığı ve astım hastalığı olan vatandaşların dışarı çıkmamaları konusunda belediye hoparlöründen anons yapıldı.

ŞANLIURFA BÖLGESİ

Büyük Sahra Çölü'nden yükselen toz bulutu 30 derece civarında seyreden hava sıcaklıklığıyla birleşince Şanlıurfa ve bazı çevre illerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Görüş mesafesinin ve havanın kalitesinin düşmesine neden olan toz tabakası çevre kirliliğine de yol açtı. Araçlarını temizletmek isteyen vatandaşlar, oto yıkama servisleri önünde kuyruk oluşturdu.

Şanlıurfa Meteoroloji Müdürü Ramazan Sağır, bölgenin dün akşam saatlerinden itibaren toz bulutunun etkisi altına girdiğini belirtti.

BİR SÜRE SÜRECEK

Toz bulutunun her yıl bahar dönemlerinde sık görülen bir hadise olduğunu ifade eden Sağır, ''Özellikle Büyük Sahra Çölü'nden kalkan toz bulutları güneyli rüzgarların da etkisiyle bölgemizde belli bir süre kalarak etkili oluyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde görülen toz bulutu, birkaç gün daha etkisini sürdürmeye devam edecek. Bu etkinin cuma günü akşam saatlerine kadar bölgemizde etkisini göstermesi bekleniyor. Bölgemizin doğusundaki illerde ise daha uzun süreceği tahmin ediliyor.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler