Trafik çilesi son bulsun!

Valilik, Belediye, Karayolları ve Emniyet, "Trafik çilesine son vermek ve ulaşımda farklı araçların kullanılması için", bir araya geldi.

Trafik çilesi son bulsun!

Diyarbakır'ın kanayan en büyük sorunlarının başında gelen "Şehir içi ulaşım ve trafik keşmekeşliği" çözüm beklerken, sorumlu kurumlar dün tarihi bir zirve gerçekleştirdi. Diyarbakır'ın Ulaşım Master Planı için başlatılan çalışmalar son aşamaya gelirken, İl Valisi Mustafa Toprak ile Büyükşehir belediye Başkanı Osman Baydemir'in başkanlığında, yetkili kurumlar dün bir araya gelerek, "çözüm için" yol haritası belirledi.

VALİLİKTE ULAŞIM ZİRVESİ

İl Valisi Mustafa Toprak başkanlığında, Valilik Toplantısında gerçekleştirilen "ulaşım zirvesi" toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali Yardımcısı Mustafa Can, Karayolları, TCDD, Havayolları, Ulaştırma, Belediye, Trafikten sorumlu İl Emniyet yetkilileri ve Boğaziçi Proje Mühendisleri katıldı.

ULAŞIM MASTER PLANI

İlk olarak Boğaziçi Proje Mühendisleri, hazırlamış oldukları ulaşım altyapılarının, toplu taşıma sistemlerinin, otopark sisteminin, transfer merkezlerinin ve karayolu sisteminin yeniden planlanması amaçlı slayt sunumunu yaparak Diyarbakır’da gerçekleşmesi planlanan hafif raylı sistemin alternatif güzergahları hakkında bilgi verdi. Slayt sunumundan sonra kurum yetkilileri ulaşım planı ve yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapılarak bir bütün olarak yapılması gerekenler konuşuldu.

 

SARF EDİLEN PARALAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir sarf edilen her kuruşun doğru noktalara harcanması gerektiğini ifade ederek, "Bu plan çerçevesinde bizim üzerimize düşen ne varsa büyük memnuniyetle katkı sunacağız. Beraber çalışalım ve katkı sunalım, böylece çalışmaları geciktirmeyelim. Sayın ulaştırma bakanımıza, valimize ve bugüne kadar işbirliği içinde çalışan kurumlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VALİ TOPRAK KONUŞTU

Vali Mustafa Toprak ise şehrin ulaşım altyapısının çok önemli olduğunu ifade ederek, ulaşım altyapısının tüm tarafların ortak çalışma ve katkısı ile şehre hizmet edeceğini söyledi. Ulaşım planlarının 10-20 yıllık değil, daha uzun süreli bir öngörü ve hedefle yapılması gerektiğini ifade eden Vali Toprak, imar planları ile ileride imar gelişme sahalarının doğuracağı ulaşım ihtiyaçlarını da kapsamasının zorunluluk olduğunu vurguladı.

Vali Toprak, bir taraftan belediyenin bu hizmetleri iyi bir şekilde planlaması, diğer taraftan karayolları, demiryolları, havayolları ve emniyet gibi kurum kuruluşların ortak katkısı ile şehrin ulaşım sorunlarının giderilebileceğini söyledi.

11 KÖPRÜLÜ KAVŞAK GELİYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan çevre yollarının şehir iç yolları ile bağlantılarının son derece önemli olduğunu anlatan Vali Toprak, bu yıl tamamlanan Seyrantepe-Diclekent kavşaklarına ilave olarak 11 tane daha Köprülü kavşağın yapılacağını bildirdi. Vali Toprak, bu çalışmalarda hafif raylı sistemin geçebileceği köprü ve kavşak genişliklerinin dikkate alınması için proje revizyonlarının, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce ivedilikle yapılacağını belirterek, "Gecikmeye mahal vermeyecek, çalışma takvimini ve hedefi ötelemeyecek şekilde projeleri bir an önce tamamlamalıyız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz