Görüş Bildir

"Türkiye Kardeşlik Köprüsü Projesi"

İnsan ve Medeniyet Hareketi ve Genç Hareketi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği proje kapsamında, "kardeşliği pekiştirmek" amacıyla İstanbul'dan gönderdiği 100 öğrenci Diyarbakır'a geldi.

Naif DURGUN

DİYARBAKIR  - İnsan ve Medeniyet Hareketi ve Genç Hareketi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği proje kapsamında, "kardeşliği pekiştirmek" amacıyla İstanbul'dan gönderdiği 100 öğrenci Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır İstasyonu'nda İlim Ahlak ve Kardeşlik Derneği üyeleri tarafından karşılanan öğrenciler, "barış halayı" çekti.

Türkiye Kardeşlik Köprüsü Projesi Koordinatörü Orhan Demiral, yaptığı açıklamada, projenin amacının, kardeşlik değerlerini pekiştirmek olduğunu söyledi.

İstanbul, Konya, Kayseri, Adana ve Diyarbakır'ı kapsayan yolculuğun 5 gün sürdüğünü anlatan Demiral, "Her şehre bir tema yükledik. İstanbul'a sevgi, Konya'da saygı, Kayseri'de özveri, Adana'da fedakarlık, Diyarbakır'da vefa konusunu tema olarak ele aldık. Ana temamız ise birlik ve beraberliğimizin mayasını tutmaktır" diye konuştu.

"Kol kola gezebildiklerini göstermiş olacağız"                                    

Öğrencilerin bir çoğunun ilk defa Diyarbakır'a geldiğini belirten Demiral, Diyarbakır'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezip, buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini ifade etti.

Çözüm sürecine katkı sunmak istediklerini vurgulayan Demiral, şöyle devam etti:

"Çözüm süreciyle ilgili yasal düzenlemeler yapmak siyasi iradenin görevidir. İnsanlar arasında bu maya birileri tarafından aşılanmazsa yasayla kanunla bir takım şeyleri sürdürmek mümkün değildir. Bu etkinlikle suni bir takım gündemlerle içeriden ve dışarıdan ülkemizin altındaki dinamikleri oymaya çalışanlara, gençler arasında böyle bir problem olmadığını kol kola gezebildiklerini göstermiş olacağız. Yeni kardeşlik köprüleri kuracağız."

Öğrenciler daha sonra istasyonundaki bahçeye fidan dikti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi