Görüş Bildir

Tutuklu Yakınları: Af Değil, Yargılama

Diyarbakır'da bir grup tutuklu yakını, 28 Şubat ve FETÖ mağduru olduklarını savundukları cezaevindeki yakınlarına yeniden yargılanma yolunun açılması için STK temsilcilerinden destek istedi

Tutuklu Yakınları: Af Değil, Yargılama

Diyarbakır'da bazı tutuklu yakınları, 28 Şubat ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılması için sivil toplum kuruluşlarından destek talep etti.

Aileler, İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan Der) Genel Başkanı Hüseyin Solmuş, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür Der) Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan ve Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Abdurrahman Ergin'i ziyaret ederek, yakınlarının yeniden yargılanması konusunda destek talebinde bulundu.

STK'LARDAN DESTEK İSTEDİLER

Eşinin 15 yıldır cezaevinde bulunduğunu belirten Sema Yarar, bu nedenle çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını söyledi.

Yaşanılandan en fazla çocukların mağdur olduğunu ifade eden Yarar, şöyle konuştu:

"Babanın ne demek olduğunu bilmiyorlar? Gözlerini açtıklarından bu yana sadece anneleri var. Bize çok fazla acılar yaşattılar. Gençliğimizi ve anneliğimizi çaldılar. Bunları bize nasıl geri iade edecekler? Biz yeniden yargılanmalarını ve iade-i itibarlarının verilmesini istiyoruz. Ahirette rabbim 'Kulum benim için ne yaptın?' diye sorduğunda, 'Rabbim senin için gençliğimi feda ettim.' diyeceğim."

AF DEĞİL YENİDEN YARGILAMA

FETÖ üyelerince büyük haksızlıklar yaşadıklarını savunan Yarar, yaşadıkları haksızlıklar nedeniyle maddi ve manevi sıkıntılar da çektiklerini söyledi. Yarar, 28 Şubat'ın izlerinin halen üzerlerinde olduğunu öne sürerek, bunun göz önünde bulundurulup, yeniden yargılanmanın önünün açılmasını talep etti.

"Bizim parada gözümüz yok, tazminat da beklemiyoruz. Sadece dosyaların yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz." diyen Yarar, FETÖ üyesi savcı ve hakimlerin tutuklanmasının ardından umutlarının arttığını aktardı.

İhvan Der Genel Başkanı Solmuş ise kendilerini ziyaret eden tutuklu yakınlarının tekrar yargılanması gerektiğini söyledi.

 Solmuş, şunları kaydetti:

"Bu insanlar Ergenekoncular'dan daha az itibarlı değiller. Bunlar bu vatanın ve milletin evlatları için hayatlarını feda edip dünya ve ahiretlerini kurtarmaya çalışan kimselerdi. Bunların iade-i itibarlarının verilmesi ve en kısa süre içerisinde yeniden yargılanma yapıp cezaları varsa çekmeleri yoksa gençliklerini dört duvar arasında geçirdiklerinden dolayı özür dilenmesi gerekir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi