Görüş Bildir

Üç sivil vuruldu

Yasağın 8'inci gününde Cizre ve Silopi ile Nusaybin'den sivil ölüm haberleri gelmeye başladı. Hendeklere karşı çıkan biri 70 yaşında şahıs ile bir bayan ve kargo aracı sürücüsü silahla öldürüldü.

Üç sivil vuruldu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı 8'inci gününe girerken, gece başlayan çatışmalar dün sivil ölümlerin haberlerinin gelmesiyle, farklı bir boyut kazandı. Ölenler arasında biri 70 yaşında iki bayan ile bir karga aracı sürücüsü bulunuyor.

Geçen 14 Aralık pazartesi günü saat 23.00'da Silopi ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde, PKK'lıların açtığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar yoğunlaştığı Yafes ile Cudi mahallelerinde yaklaşık 300 ev isabet eden mermilerle hasar gördü. Çatışmalarda isabet alan evlerde oturan bazı aileler, buralardan ayrılarak yakınlarının yanına yerleşti.

İlçenin hakim tepelerinde konuşlandırılan tanklar, belirlenen hedeflere top atışları yaptı. Sabah saatlerinde de yaklaşık 30 zırhlı araçtan oluşan konvoy, Yafes Mahallesi'ne girdi. Bu arada Şerafettin Elçi Havalimanı'na inen uçak ve helikopterlerle askeri sevkiyat devam etti.

OKULDA YANGIN

Sabahın erken saatlerde Başak Mahallesi'ndeki çatışma sırasında 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan dumanlar yükseldi. İlçenin en uzak noktasından bile görülen dumanlar, ilçede gerginliğe yol açtı. Çatışmaların yoğunlaştığı Cudi ve Başak mahallelerinde bir çok  elektrik direği yıkıldı, trafolar patladı ve evlere elektrik verilemedi. İlçe genelindeki birçok mahalleye içme suyu verilemezken, bir çok mahallede de gıda sıkıntısı başladığı ifade edildi.

Çatışmaların devam ettiği Yafes Mahallesi'nde küçük bir kız çocuğu kucağında Kuran-ı Kerim ile sokakta görülürken, aynı sokakta çatışmalar ve muhtemel ölüm tehlikesine rağmen top oynayan çocukların olduğu görüldü. Bazı kişilerin ellerinde beyaz bezleri sallayarak bir yerden bir yere gitmesi, sokak başında oluşturulan seyyar bir bakkalın satış yapması dikkati çekti. 

70 YAŞINDAKİ ŞAHIS

Öte yandan, 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt''un Cudi Mahallesi Mezbaha Sokağı'ndaki evine gelen bir grup örgüt üyesi, güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı bu binayı mevzi olarak kullanmak istedi. Evin kendilerine verilmesini reddeden Bozkurt'a örgüt üyeleri silahla ateş etti. Yaralanan Bozkurt, hayatını kaybetti.

EVDE YALNIZ YAŞIYORMUŞ

Bozkurt'un yakınları, sokağa çıkma yasağı öncesi ailesini ilçe dışındaki akrabalarının yanına gönderen Selahattin Bozkurt'un evinde yalnız yaşadığını söyledi. Bozkurt'un yakınları, şöyle konuştu: "Örgüt üyeleri, 'Her yeri harabeye çevirdiniz, evimi mevzi yapmanıza izin vermeyeceğim' diyerek kendilerine karşı çıktığı için silahla öldürmüşler. Yaşananları hepimizin bilmesine rağmen örgüte yakın çevreler yayınlarında, 'Polis öldürdü' şeklinde propaganda yapıyor. Bu, kesinlikle doğru haber değildir. Onu teröristler öldürdü."

KARGO ARACI SÜRÜCÜSÜ

Cizre'den akşam saatlerinde Şırnak'a giden PTT'ye ait 2 kargo aracı Yafes Mahallesi'ndeki PKK'lıların uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan araç sürücüsü 42 yaşındaki Yılmaz Erz, olay yerine çağırılan ambulansla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Erz, burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Güvenlik güçlerinin ilçedeki operasyonları devam ediyor.

NUSAYBİN'DE KADIN VURULDU

Buarada, İpek Yolu arkasındaki Nusaybin Gırnavas Mahallesi'nde Emire Gök (39), vücuduna isabet eden mermiyle yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gök yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Sokağa çıkma yasağının ve çatışmanın olmadığı Gırnavaz Mahallesi'nde vurularak hayatını kaybeden Gök'ü cesedi otopsi için morga kaldırıldı.

YASAK 11"İNCİ GÜNÜNDE

Öte yandan, Mardin'in Dargeçit ilçesinde, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.  Zırhlı iş makineleri kullanılarak, teröristlerce bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendekler kapatılıyor, barikat ve brandalar kaldırılıyor. Bu araçlara ve güvenlik güçlerine teröristler tarafından zaman zaman uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı düzenlendiği belirtildi. Operasyon sırasında polis ekiplerine uzun namlulu silah ve roketatarla 28 kez saldırıda bulunulduğu bildirilirken, şimdiye kadar 10 militanın etkisiz hale getirdiği, 3 barikatı kaldırdığı, 6 perde ve branda ile bir tuzaklı bomba düzeneğini imha ettiği öğrenildi. İlçede yardım talep eden hastalar ihtiyaca göre evlerinde veya ambulansla götürüldükleri hastanelerde tedavi ediliyor. İlçede sokağa çıkma yasağı 11'inci gününe girdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi