Uçak rezaleti!

Bir tarafta uçak seferlerinin yetersizliği, diğer taraftan sıkça yaşanan rötar Diyarbakır’da hava yoluyla seyahat etmek isteyen vatandaşları mağdur ederken, son olarak “teknik arıza var” denilip sefer iptaline gidilmesi, büyük tepki yarattı.

Uçak rezaleti!

Diyarbakır’da Türk Hava Yollarının bir alt şirketi olan Anadolu Jet’in Diyarbakır özelindeki skandal uygulamalarına bir yenisi dün eklendi. Öğleden sonra Anadolu Jet’in Diyarbakır’dan Ankara’ya yapması gereken uçuş, ilk önce “teknik arıza” var denilip, 50 dakika rötar var denildi.

Havanın 45 derece sıcaklığı bulduğu Diyarbakır’da uzun bir süre yolcular havaalanında bekletildi. Yolculara gelen “arıza giderildi”  mesajının ardından, yolcular uçağa alındı. Bir süre sonra uçak, tekrardan havalimanına iniş yaptı. Yetkililer uçak seferinin iptal edildiğini bildirdi.

Yolcuların tepkileri ardından firma tarafından gece saat 02.05’te ek sefer olacağına dair mesaj atıldı. Mağdur edilen yolcuların bir kısmı yaşanan sorun ardından biletini iptal ederken,  işlerinin aciliyetine binaen Ankara’da olması gereken yolcular, havaalanında beklemek zorunda kaldı.

DİYARBAKIR(SÖZ) Uzun bir süredir Diyarbakır’ın gündemin düşmeyen ve çözümün de sağlanmadığı uçak seferlerindeki yetersizliğin yarattığı mağduriyetler devam ederken, sıkça yaşanan rötarlı uçuşlara bu kez “sefer iptalleri de” eklendi.

Diyarbakır’da Türk Hava Yollarının bir alt şirketi olan Anadolu Jet’in Diyarbakır özelindeki skandal uygulamalarına bir yenisi dün eklendi. Öğleden sonra Anadolu Jet’in Diyarbakır’dan Ankara’ya yapması gereken uçuş, ilk önce “teknik arıza” var denilip, 50 dakika rötar var denildi. Havanın 45 derece sıcaklığı bulduğu Diyarbakır’da uzun bir süre yolcular havaalanında bekletildi.

 ARIZA GİDERİLDİ, UÇAK KALKTI

Yolculara gelen “arıza giderildi”  mesajının ardından, yolcular uçağa alındı. Havaalanından kalkan uçak bir süre sonra, yeniden inişe geçti. 50 dakika süreyle, Diyarbakır semalarında alçak uçuş yapan ve istenilen fide çıkamayan uçak, tekrardan havalimanına iniş yaptı. Teknik arıza devam ediyor mesajını veren havaalanı yetkilileri, yolculardan valizlerini almaları istenildi. Kalkışla ilgili daha sonra bilgi veriyeceği aktarıldı.

UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ MESAJI

Havaalanı’nda belirsizlik içerisinde bekleyen yolcular muhatap bulamazken, Anadolu Jet Firması tarafından, yolculara mesaj atıldı. “Sayın Yolcumuz TK7143 Ankara uçuşunuz iptal olmuştur. Detaylı bilgi için ve rezervasyonunuza ait ücretsiz değişik işlemleri için web sitemize ulaşabilir veya çağrı merkezimizle iletişime geçebilirsiniz” denildi.

YOLCULARDA İNFİAL YARATTI

Yolculara biletlerini ücretsiz iptal edebilecekleri ya da başka bir sefer için rezervasyon yapabilecekleri iletilirken,  saatlerce havaalanın da beklemenin verdiği moral bozukluğu ve yaşanan mağduriyete tepki veren yolcular muhatap aramaya başladı. Yolculara. satış yetkilileri, “Ek sefer ayarlanmaya çalışılıyor, ancak olup, olmayacağını bilemiyoruz” denildi. Bir yolcu duruma, “Bugün ölmezsek, pilota bir şey olmazsa, kıyamet kopmazsa uçacaksınız. İnsanlar ona göre bekliyor. İnsanları 4 saat bekletip, bunu diyemezsin. Çoluk, çocuk aç burada bekliyor” sözleriyle tepki gösterdi. 

EK SEFER GECE YARISI OLACAK

Yolcuların tepkileri ardından firma tarafından gece saat 02.05’te ek sefer olacağına dair mesaj atıldı. Mağdur edilen yolcuların bir kısmı yaşanan sorun ardından biletini iptal ederken,  işlerinin aciliyetine binaen Ankara’da olması gereken yolcular, havaalanında beklemek zorunda kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz