Üçgen ablukası

Silvan'da sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girerken, çatışmalarda bir kişi öldürüldü. Bir polis yaralanırken, Lice ve Hani'de de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Üçgen ablukası

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının ilen edildiği 3 mahallede PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri ile güvenlik güçleri arasında dün çıkan çatışmada Müslüm Tayyar'ın öldürülmesinin ardından, gece devam eden çatışmada da 1 kişi öldürüldü.

Silvan İlçesi Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde önceki gün saat 05.00'de ikinci bir duyuruya kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte çıkan çatışmada, PKK'lı olduğu Valilikçe açıklanan 22 yaşındaki Müslüm Polat'ın öldürülmesinin ardından, sabaha kadar süren çatışmalarda da, 20 yaşındaki Sertip Polat adlı şahısta öldürüldü. 2 kişi de yaralandı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Tekel, Mescit ve Konat Mahalleleri'ndeki hendekleri kapatmaya devam eden güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri arasında zaman zaman çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar 3 mahalleden silah ve patlama sesleri duyuldu.  Öte yandan 3 mahallenin etrafındaki yüksek tepelerde konuşlanan askeri zırhlı araçların bekleyişi de sürüyor.

1 POLİS YARALANDI

Çatışmalar esnasında, Komiser yardımcısı yaralandı. İlk tedavisi Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan Komiser yardımcısı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Çatışmaların devam ettiği ilçede birçok hendek ise içerisindeki patlayıcıların etkisiz hale getirilmesinden sonra kamyonlarla taşınan kumlar dökülerek kapatıldı. Dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ilçenin kritik bölgelerinden çekilirken, yer yer silah seslerinin yükseldiği bildirildi.

YAŞAM VE ÇATIŞMALAR

Silvan'da dün de, bir taraftan çatışmaların devam ettiği diğer yandan normal hayatın sürmesi, dikkat çekti. Kahvehanelerde sohbet edip çay içen insanların yoğunluğu, bazı esnafların da işyerlerini açık tutarken, bir çok işyeri kepenk indirdi. Vatandaşlar yaşananlara tepki verirken, "Olaylar artık bitmeli. Silahlar susmalı. Evimizden çıkamaz olduk. İşyerimi açamıyorum, peynirimi satamıyorum. Çocuklarım aç. yeter artık bitsin bu savaş. Barış bir an önce sağlansın" dedi.

LİCE VE HANİ BÖLGESİ

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimleri öncesi yol keserek kimlik kontrolü yapan PKK'ya karşı Lice ve Hani ilçesi dağlık alanında operasyon yapılacağı belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Lice ilçesinde; dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Hani ilçesi Yukarı Turalı Mahallesi, Şabek Komu, Damlatepe Mahallesi ile Lice İlçesi Akçapınar Mahallesi, Şenlik Mahallesi, Tuzlaköy Mahallesi ve Birlik Mahallesi arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Hani İlçesi; Yukarı Turalı Mahallesi, Akçayurt Mahallesi, Kaledibi Mahallesi, Başaklı Mahallesi, Taşburun Mahallesi, Güzelce Mahallesi, Karapilyar Mahallesi, Aşağıturalı Mahallesi, Damlatepe Mahallesi, Çay Mahallesi, Horsel Mahallesi, Mezartarlası Mahallesi, Sıraevler Mahallesi, Karapilyari Mahallesi ile Lice İlçesi; Elmadere Mahallesi, Boyluca Mahallesi, Ayaz Mahallesi, Akçapınar Mahallesi, Şenlik Mahallesi, Tuzlaköy Mahallesi, Birlik Mahallesi, Şakan Mahallesi) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 4 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 17.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler