UKOME’den araç sürücülerine uyarı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyona Merkezi (UKOME), Dağkapı’dan Seyrantepe Köprüsü'ne kadar olan yolda hız sınırının 60 km/s, Seyrantepe Köprüsü ile Elazığ Yolundaki hız sınırının 82 km/s olduğunu hatırlatarak, araç sürücülerini uyardı.

UKOME’den araç sürücülerine uyarı

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Elazığ, Şanlıurfa, Silvan Yolu ile Mahabad ve Qamışlo Bulvarı’ndaki hız limitleri hakkında hatırlatma yaparak, araç sürücülerini uyardı. UKOME, hız limitlerinin Dağkapı’dan Seyrantepe köprüsüne kadar olan yolda hala 60 km/s, Seyrantepe Köprüsü ile Elazığ Yolundaki hız sınırının 82 km/s olduğunu anımsattı.

UKOME’nin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan hiz limitleriyle ilgili kararı şöyleydi: “Şanlıurfa Yolu: B-9a Diyarbakır meskun mahal giriş levhasının 100 metre ilerisindeki B-56a hız sınırı kapı uygulaması levhasından başlamak üzere Seyrantepe Kavşağına kadar olan karayolu üzerinde (EDS oluşturulma aşamasında olan hali hazırda radar sistemi ile hız denetimlerinin yapıldığı); otomobil, minibüs ve kamyonet türü araçların hız limitlerinin 70 km/s'den 82 km/s'ye çıkarılması; otobüs, kamyon, çekici, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların 50 km/s hız limiti olarak kalması.

Silvan Yolu

B-9a Diyarbakır meskun mahal giriş levhasının 100 metre ilerisindeki B-56a hız sınırı kapı uygulaması levhasından başlamak üzere Seyrantepe Kavşağına kadar olan karayolu üzerinde (EDS oluşturulma aşamasında olan hali hazırda radar sistemi ile hız denetimlerinin yapıldığı); Otomobil, minibüs ve kamyonet türü araçların hız limitlerinin 70 km/s'den 82 km/s'ye çıkarılması; otobüs, kamyon, çekici, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların 50 km/s hız limiti olarak kalması.

Elazığ Yolu

EDS uygulaması başlatılan B-9a Diyarbakır meskun mahal giriş levhasının 100 metre ilerisindeki B-56a hız sınırı kapı uygulaması levhasından başlamak üzere Seyrantepe Kavşağına kadar; otomobil, minibüs ve kamyonet türü araçların hız limitlerinin 70 km/s'den 82 km/s'ye çıkarılması; otobüs, kamyon, çekici, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların 50 km/s hız limiti olarak kalması.

Mahabad Bulvarı

Yolun altyapısı uygun olmadığından ve EDS sistemi kurulmadığından otomobil, minibüs ve kamyonet türü araçların hız limitlerinin 82 km/s'a çıkarılmasının uygun olmadığı halen uygulanan 70 km/s uygulamasının devam edilmesi; otobüs, kamyon, çekici, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların 50 km/s hız limiti olarak kalması.

Qamışlo Bulvarı

Yolun altyapısı uygun olmadığından ve EDS sistemi kurulmadığından otomobil, minibüs ve kamyonet türü araçların hız limitlerinin 82 km/s'a çıkarılmasının uygun olmadığı, halen uygulanan 50 km/s uygulamasının 70 km/s'e çıkarılması; otobüs, kamyon, çekici, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların 50 km/s hız limiti olarak kalması.”

Kaynak: Diyarbakır Söz