Ulaşımı feribot sağlayacak!

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi'ne bağlı 6 köyün ilçe merkeziyle bağlantısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin onardığı bir feribot ile sağlanacak.

Ulaşımı feribot sağlayacak!

 Diyarbakır'ın en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan, Asur krallarının mezarları ile Peygamberler Elyesa, Zulkifl, Harun, Hallak'ın kabirlerinin bulunduğu Eğil İlçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından köylere ulaşımın sağlanması için bir feribot hizmete sokuldu.

>6 KÖYÜN ULAŞIMINI SAĞLAYACAK                                                         

>Eğil ile 6 köye ulaşımı sağlayacak olan, sarı, kırmızı, yeşil renge boyanmış ve üzerinde Türkçe ve Kürtçe 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi' yazısı bulunan feribot ilk seferini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Vekili Fırat Anlı ile daire müdürleri ve vatandaşları taşıyarak gerçekleştirdi. Dicle Baraj gölü üzerinde faaliyete sokulan feribotun 6 köy ile ulaşımı rahatlatacağını kaydeden Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, şunları söylledi:

>RENKLİ FERİBOT DEVREYE GİRDİ

>"Zamanında baraj yapılınca köprü çok aşağıda kalmış ve her şey su altında kalmış. Eğil tarihi açısından çok önemli bir şehir. Hem peygamberlerin kabirleri burda, hem de Asur krallarının mezarları burada.  Dünyanın sayılı yerlerinden biri. Şanlıurfa peygamberler şehri olarak bilinir. Ama Şanlıurfalılar alınmasın 4 Kitap için kutsal olan Peygamberlerin kabirleri Diyarbakır'dadır. Eğil'de ciddi bir kazı yapılsa dünyanın tarihini değiştirebilecek hazine ortaya çıkacaktır.

>Biz göreve geldiğimizde Özel İdareden devraldığımız feribot bozuktu. Arkadaşlarımız suyun yükselmesini bekledi ve daha sonra onarıldı. Bugün halkın hizmetine soktuk. Gölün karşı tarafından 6 köyümüzün hiç bir ulaşımı yok. 20-30 kilometrelik yoldan ancak ilçeye ulaşabiliyorlardı. Bu feribot sayesinde 5 dakikada ilçeye gelebilecekler.

>Yazın ve bahar aylarında da gölde turistik seyahatler için bu feribot kullanılacak. Tabii Diyarbakır ve feribot hemen yan yana akla gelmeyen bir kavram. Ama Diyarbakır'ın her tarafında su var, baraj var. Diyarbakır Haziran ayında da UNESCO Kültürel Miras Listesi'nin adayıdır. Haziran'dan sonra bunun gibi bir kaç feribota daha ihtiyacımız olacak. Bütün tarih dostlarına çağrıda bulunuyoruz. Gelip Diyarbakır'ı, Eğil'i mutlaka görsünler."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler