Görüş Bildir

Ulemalar İftarda

Güneydoğu İlmi Araştırmalar ve Eğitimi Destekleme Derneği tarafından, Âlim ve Ulema ile İl Müftülüğü yetkililerinin katılımıyla, iftar programı düzenledi.

Ulemalar İftarda

Dernek Başkanı Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Altındağ, iftar yemeğini vermelerindeki amacın, "Vahşet ve kardeşlik ortamının" pekiştirilmesi olduğunu söyledi.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu İlmi Araştırmalar ve Eğitimi Destekleme Derneği, Diyarbakır ve Güneydoğu'daki Âlim ve Ulema kesimine yönelik her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeğini, bu Ramazan'da da sürdürdü.

ALTINDAĞ'DA İFTAR YEMEĞİ

Önceki gün akşam Altındağ Dinlenme Tesislerinin bahçesinde verilen iftar yemeğine, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu illerinde bulunan Âlimler, Ulemalar, kanaat önderlerinin yansıra, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, Kayapınar İlçe Müftüsü M. Sırrı Işık, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkez Müdürü Fatih Çakmak, Medrese Âlimleri Vakfı Başkanı M. Tayyip Elçi ile çok sayıda camii imamı ve vaizler ile Medrese öğrencileri katıldı.

BAŞKAN M. ALİ ALTINDAĞ

İftar yemeğine ev sahipliği yapan Güneydoğu İlmi Araştırmalar ve Eğitim Destekleme Derneği Başkanı, Araştırmacı-Yazar İşadamı Mehmet Ali Altındağ davetlilerle yakından ilgilenirken iftar yemeği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Katılımın yüksel olduğu dikkat çekerken, İl Müftüsü İşleyen'in okuduğu duadan sonra, program sona erdi.

VAHDET VE KARDEŞLİK

Dernek Başkanı Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Altındağ, "Güneydoğu İlmi Araştırmalar ve Eğitimi Destekleme Derneği olarak, her Ramazan-ı Şerif'te düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeğini bir kez daha gerçekleştirmiş olduk. Bu akşam ki iftar yemeğimizi, Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde bulunan değerli Âlim, Ulema, Meşaik, kanaat önderleri başta olmak üzere STK temsilcileri ve Diyarbakır İl Müftülüğümüzün yetkilileri için organize ettik. Hoş ve güzel bir ortam. Mübarek bir zaman dilimi ve mübarek insanlarımızın katılımıyla, vahdet ve kardeşlik ortamı oluştu. Katılanların her birine aracılığınızda teşekkür ediyorum." dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi