Ulu Cami İbadete Kapandı

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle İslam dünyasınca "5. Haremi Şerif'i" olarak kabul edilen Ulu Camii'nde kandil etkinliği gerçekleştirilemedi.

Ulu Cami İbadete Kapandı

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle İslam dünyasınca "5. Haremi Şerif'i" olarak kabul edilen Ulu Camii'nde kandil programı gerçekleştirilemedi. Cami geçici olarak ibadete kapatıldı.

ULU CAMİ YERİNE

Diyarbakır İl Müftülüğü, Sur ilçesindeki terörist saldırılar ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından tarihi Ulu Camii'nin geçici olarak ibadete kapatılması dolayısıyla önceki gece mevlit programı gerçekleştirilemedi. Program, Kayapınar ilçesinde yer alan Cebeli Nur Camii'nde düzenledi. Türkçe ve Kürtçe mevlit ile ilahilerin okunduğu camiye gelen vatandaşlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce süt dağıtıldı. Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Hazreti Muhammed'i dua ve sohbet ile anmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

KAN VE GÖZYAŞI

"Artık efendimizi anmaktan anlamaya, anlamaktan yaşamaya geçmeliyiz. Hepimizin hayatını onun hayatına benzemesi lazım. Çağımızda yaşanan olumsuzluklar peygamber efendimizin döneminde yaşanan olumsuzluklarla neredeyse benzerlik arz ediyor. O geldiği zamanda  kadının ve çocuğun değer görmediği, zulmün neredeyse zirve yaptığı bir dönemdi. Günümüzde de her Müslüman'ın bulunduğu yerde kan ve gözyaşı var. Peygamber efendimiz tevhit etrafında bütün müminleri topladığı gibi bizim de onun sünneti ve Kur'an çevresinde toplanmamız gerekiyor."

SÜT DAĞITIMI YAPILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ise bu mübarek gecede yapılan duaların kabul olmasını temenni etti. Kandilin, bölgeye ve ülkeye huzur getirmesini dileyen Atalar, "Bakanlık olarak bu gecede Kur'an-ı Kerim'in Nahl Suresi'nin 66. ayetinde geçen sütün önemine binaen bu gecede tüm illerimizde süt dağıttık" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz