Umursayan olmayınca!

Uyarıları “umursayan olmayınca” Diyarbakır Kurban bayramını, yaşanan boğulma vakılarıyla gözü yaşlı geçirdi. Eğil’de 2’si kardeş 3, Bismil’de iki, Dicle’de 1, Çınar’da ise 1 kişi olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdi. Havaların aşırı derecede sıcak geçtiği Diyarbakır’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilini de fırsat bilenlerin serinlemek için Dicle Nehri, Dicle ve Kralkızı Barajı ve Göksu Barajına akın etmesi, çok sayıda boğulma olaylarına neden oldu. Uyarı ve bilgilendirmeleri umursayan olmayınca, toplamda 7 kişi yaşamını yitirdi.

Umursayan olmayınca!

Havaların aşırı derecede sıcak geçtiği Diyarbakır’da Dicle Nehri, Baraj ve Göletler’de serinlemek için girenlere yönelik yapılan tüm uyarıları umursayan olmayınca, boğulma vakılara peş peşe yaşandı. Diyarbakır’da Kurban Bayramı’nı yasa boğan ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan boğulma olaylarının son halkası 28 ila 24 yaşlarındaki iki kardeşin ölümü oldu.

DİCLE NEHRİNDE SERİNLEMEK İSTEDİLER

Eğil ilçesine bağlı kırsal Selman Mahallesi'nde piknik için Dicle Barajı Göleti kenarına giden 28 yaşındaki Rıdvan Akdemir ile 24 yaşındaki kardeşi İbrahim Akdemir serinlemek için suya girdi. Bir süre yüzen kardeşlerden Rıdvan akıntıya kapıldı. Kardeşinin batıp çıktığını gören  İbrahim Akdemir ağabeyini kurtarmak için peşine düştü.

İKİ KARDEŞ DE YAŞAMINI YİTİRDİ

Bir süre sonra 2 kardeşin de gözden kaybolduğunu gören yakınları yardım istedi. Vatandaşların yardımıyla göletten çıkarılan 2 kardeş, 112 Acil Sağlık ekiplerince Eğil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Akdemir kardeşler yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÇINAR’DA GÖLETE GİREN GENÇ

Öte yandan, Çınar ilçesine bağlı kırsal Alancık Mahallesi'nde de serinlemek için gölete giren 18 yaşındaki Süleyman Özdoğan, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılan Özdoğan, hastanede kurtarılamadı. Boğulma vakılarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz