Umut Kervanı kermesi

Yetim, muhtaç ve kimselere yönelik yardım çalışmalarında bulunan Diyarbakır Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi aileler yararına 15 Temmuz Şehitleri Parkında (Park Orman) kermes açtı.

Umut Kervanı kermesi

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitleri Parkında kermes açan Umut Kervanı, 8 Ekim Pazar günü akşamına kadar açık bulunduracağı stantlardan elde edeceği gelirle binlerce aileye yardım ulaştırmayı hedefliyor.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik başta gıda olmak üzere ayni, nakdi ve barınma gibi alanlarda yardım faaliyetlerinde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı, 15 Temmuz Şehitleri Parkında muhtaçlar yararına açmış olduğu kermeste mutfak malzemelerinden hırdavata, kadın-erkek ve çocuk giyiminden ayakkabılara, gıda ürünlerden ev yemeği ve tatlı türlerine kadar birçok alanda ürünü hayırseverlerin sunumuna açtılar.

Bugün itibariyle başlayan kermes stantları, sabahın ilk saatlerinden itibaren hayırsever Diyarbakır halkını ağırlamaya başladı.

Yaklaşık bir hafta sürmesi planlanan kermes çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Abdurrahim Karadeniz, Pazar gününe kadar sürdürülecek kermes çalışmasında katkısı olan tüm hayırseverlere ve gönüllülere teşekkürlerini iletti.

"UMUT KERVANI OLARAK HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİNE TALİBİZ"

Karadeniz, "Yaklaşık bir ay önce kermes çalışmalarımıza başladık. Esnaflarımızı gezdik, Allah kendilerinden razı olsun bizlere yardımcı oldu, sattığı ürünlerden bizlere katkıda bulundu. Bizlerde bugün itibariyle kermesimizi kurduk, stantlarımızı açtık. Gönüllülerimiz ve hayırseverlerimiz destek oldu." dedi.

Stantlarda bulundurulan ürün ve yürütülen çalışmalara değinen Karedeniz, "Burada mutfak malzemelerinden yemeğe ve giyime kadar tüm stantlarımız mevcuttur. Sipariş veren esnaflarımıza yemekleri biz götürüyor, evlerine veya işyerlerine ulaştırıyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimiz ve gönüllülerimizden Allah razı olsun. İnşallah kermesimiz 8 ekim Pazar gününe kadar da devam edecek, buradayız. Şu anda olan yoğun katılımı sonuna kadar da devam etmesini bekliyoruz. Şimdiye kadar bizleri yalnız bırakmayan hayırseverlerimiz inşallah bundan sonra da yalnız bırakmaz. Bu konuda desteklerine talibiz. Bu kermesimiz mağdur ve yetimler içindir. Şimdiden yapacakları yardımlardan dolayı Allah hayırseverlerden razı olsun, kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz