Üniversite vakfına kayyum atandı!

Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, bünyesinde Selahaddin Eyyubi Üniversitesi bulunan İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'na 4 kişilik kayyum heyeti atadı.

Üniversite vakfına kayyum atandı!

 Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin kurucusu İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'na kayyum atanması talebini karara bağladı. Kararda, İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı yönetiminin ihtiyaten görevden uzaklaştırılmasına, kayyum atanması talebinin kabulüne ve vakıf yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak görevden uzaklaştırılmalarına hükmedildiği belirtildi. Vakıf yönetimine 4 kişilik kayyum heyeti atandı.

Selahattin Eyyubi Üniversitesi'nin de bünyesinde bulunduğu ve Paralel yapıyla bağlantısı olduğu ifade edilen İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’na 4 kişilik kayyım heyeti atandı.

KAYYIM ATANDI

Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin kurucusu İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'na kayyım atanması talebini karara bağladı. Kararda; İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı yönetiminin ihtiyaten görevden uzaklaştırılmasına, kayyım atanması talebinin kabulüne ve vakıf yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak görevden uzaklaştırılmalarına hükmedildiği belirtildi. Vakıf yönetimine 4 kişilik kayyım heyeti atandı.

Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ile atanan kayyım heyetinde iki avukat iki de mali müşavir bulunuyor. Kayyımda Mali Müşavirler Şahabettin Ayata ve İbrahim Tunay ile avukatlar Fırat Arığ ve Turgut Gerçek yer alıyor.

VAKIFA YAPILDI

Selahattin Eyyubi Üniversitesi (SEU), kayyım atanmasını, resmi web sayfasında yayınladığı açıklamayla yalanlandı.  Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, üniversiteye atanan bir kayyım olmadığı ifade edilerek, “Üniversite yönetimi bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada üniversitemize kayyım atandığına dair çıkan haberlerin gerçekle hiç bir alakası yoktur. Söz konusu kayyım ataması kararı, üniversitemizin bağlı bulunduğu İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'na yapılmış olup, öğrenebildiğimiz kadarıyla kurucu vakfımızca 2012 yılında burs verilen bazı öğrencilerin evraklarında imza problemi nedeniyle yaklaşık 5 bin TL tutarındaki ödemelerin usulsüz olduğu gerekçesine dayandırılmaktadır. Bu para o dönemde yönetimde bulunan kişilerden yasal faizi ile birlikte tahsil edilmiş olmasına rağmen vakıf yönetim organına kayyım ataması yapılmıştır.” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler