Görüş Bildir

Üniversitede kritik gün!

Dicle Üniversitesi'nde bugün "rektörlük" seçimi yapılacak. Rektörlük seçimindeki maratonda 4 aday yarışırken, ilk sınav için bugün akademisyonlar sandık başına gidip "oy" kullanacaklar.

Üniversitede kritik gün!

Güneydoğu'nun en köklü ve konumu itibariyle büyük hassasiyete sahip olan Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde bugün rektörlük seçimi yapılacak. Seçim maratonu sabah saat 09.00'da kayıtların alınmasıyla başlayacak. Seçim programı kampüs içindeki Konferans salonunda gerçekleştirilecek. Çoğunluk sayısının belirlenmesinin ardından sandık kurulu oluşturulacak.

REKTÖRLÜK SEÇİMİ

Basına kapalı gerçekleştirilecek seçim sürecinde oy verme işlemi saat 15.30'da sona erecek. Rektörlük seçiminde, ikinci dönem için adaylığını açıklayan ve en güçlü aday gösterilen Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın yanısıra Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Prof. Dr. Mehmet Zeki Taner ile Prof. Dr. Ahmet Keleş yarışıyor.

GÜÇLÜ ADAY SARAÇ

 

Heyecanın doruk noktada olduğu Üniversite'deki rektörlük seçimi basına kapalı gerçekleşecek. Sonuçlar üniversite tarafından yazılı olarak kamuoyuna duyurulacak. Adaylar aldıkları oy sayılarına göre 18 Haziran'da YÖK'e bildirilecek. YÖK'de mevcut isimler içerisinde Üç ismi belirleyen, Cumhurbaşkanı Gül'e sunacak. Gül'de bu isimlerden birini atayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi