Görüş Bildir

Ünlü Mobilya firması dolandırdı

Diyarbakır'da bir AVM'de bulunan ünlü bir mobilya firmasının bayiisi, onlarca müşterisini dolandırıp, sıra kadem bastı.

Ünlü Mobilya firması dolandırdı

Muhammet YILDIZ/M Can TUNÇ

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Ceylan-Karavil Alışveriş Merkezi’nde bulunan ünlü bir mobilya firmasının bayiliğini yapan şirket tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, zararlarının firma ve Alışveriş Merkezi (AVM) tarafından karşılanmasını istiyor.

MOBİLYA BAYİSİİ SIRA KADEM BASTI

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Ceylan-Karavil Alışveriş Merkezi'nde faaliyet gösteren ve tanınmış ünlü bir firma olan mobilya firmasının ürünlerini satan şirket tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, ödedikleri ürünlerin kendilerine teslim edilmeden mağaza sahibi olan kardeşler M.V.T. ve R.T.'nin iş yerini kapatıp kayıplara karıştığını öne sürdüler. Kardeşlerin yaklaşık 50 kişiden bu yolla para aldıkları ve binlerce lira ile kayıplara karıştıkları iddia edildi. Vatandaşlar zararlarının firma ve AVM tarafından karşılanmasını istiyor.

AVM'nin önünde toplanan ve kimileri de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu dolandırma iddiasıyla ilgili olarak, altı ay önce mağazadan 10 bin TL’lik ürün aldığını ifade eden Mehmet Yıldırım, ”O zaman param olduğu için peşin ödeme yaptım. Bellona ASR bayiisine ürünleri 15 Haziran’da götüreceğimi söyledim. Geldiğimde mağazada taziye nedeniyle kapalıdır yazısını gördüm. Dolandırıldığımızı daha sonra anladık. Firma ve AVM’nin zararımızı karşılamasını istiyoruz” diye konuştu.

ŞOKE OLMUŞ DURUMDAYIZ

Şahsenem Tursun ise dört ay önce 7 bin TL’lik ürün aldığını ve parayı da peşin ödediğini kaydederek, “Yeni bir eve geçecektik. Evimiz tamamlandığında ürünleri taşıyacaktık. Bellona ASR'nin bizi dolandırıldığını şildi öğrenmiş bulunmaktayız. Şoka girmiş durumdayım. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz” dedi.

ÖDEMEYİ PEŞİN YAPTIM

Firmadan oturma grubu siparişi verdiğini ve ödemeyi de peşin yaptığını söyleyen M. Şerif Doğru, “bende yaklaşık 2 ay önce yine aynı AVM den alışveriş yaptım. 2 bin 500 TL bir tane oturma grubu aldım. Tadilat nedeniyle sonra gelip alacağımı söyledim. Geçenler de aradığım zaman ürününüz sipariş aşamasında olduğunu söyledikler. İşte en son uğradığım zaman mağazanın kapalı olduğu gördüm. Araştırdım, sordum herkesi dolandırmışlar bende gerekeni yaptım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bellona ASR firmasına güvenerek alış-verişi yaptık. Firmada gereğini biran önce yapsın” diye konuştu.

AVM MÜDÜRÜ KONUŞTU

Yaşanan skandal olayla ilgili olarak Ceylan Karavil AVM Müdürü Mert Sakaklı ise, “AVM olarak bizde vatandaşlar gibi mağdur durumdayız. Bizler bu konunun takipçisi olacağız. AVM olarak da hukuki süreci başlattık. Mağdur olan vatandaşlarımızda firma hakkında hukuki süreç başlata bilirler” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi