Vakıflar buluştu

Diyarbakır Valisi Toprak, Vakıfların Temsilcileriyle Buluştu

Vakıflar buluştu

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vakıflar Haftası nedeniyle vakıf çalışanları ve yetkilileriyle bir araya geldi. Gazi Köşkünde düzenlenen yemeğe Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Nusret Hacaloğlu, kurum müdürleri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

VAKIF HAFTASI

Vakıflar Haftası, kendilerine yansıyan güzellikleriyle birlikte geleceğe taşımak istediklerini belirten Toprak, "Ne kadar güzelki ecdadımız önemli eserleri yapmışlar. Vakıflar kurmuşlar hanıyla, hamamıyla, camisiyle, medresesiyle tüm ilim eğitim kurumlarıyla birlikte bugüne kadar ulaşmasını sağlamışlar. Bize düşen görevde o güzel eserlerin geleceğe intikal etmesi için var gücümüzle tüm imkanlarımızla onların restorasyonunu yapmak ayakta tutarak o ruhu geleceğe taşıyabilmektir." dedi.

GEÇMİŞTEN GELEN

Diyarbakır'daki önemli vakıf eserlerinin bulunduğunu kaydeden Toprak, geçmişten gelen mirasın geleceğe taşınabileceğini anlattı. Toprak, şöyle konuştu: "Mevcut durumda yeni vakıflar oluşturarak bu hizmet kervanını geleceğe iyi bir şekilde yürütebiliriz. Tüm bu çalışmalar hamiyetperverlik, yardımseverlik, komşusuna yardım, insana yardım, yolda kalmışlara yardım, eğitim kurumları noktasında ihtiyaç duyanlara katkı sağlama ve tüm bunların oluşturduğu milli beraberliğin, güzelliğin ve kültürel değerlerin geleceğe taşınmasına yöneliktir. Diyarbakır'ın kadim insanında bu güzel duyguların olduğunu düşünüyorum ve bu ruhun geleceğe taşınması için herkesin el birliğiyle çalıştığını da ifade etmek istiyorum. Son 10 yıl içersinde Vakıf eserlerinin oluşturulması ve bunların restorasyonu ayakta tutulması ve gelir konusunda da çok ciddi manada bu yetim, fakir, fukara hakkına vakıf hakkına sahip çıkmak noktasında önemli çalışmalar yapılıyor."

"ÜÇ BİNİN ÜZERİNDE ESER ONARILDI"

Üç binin üzerinde eserin ayakta kalabilmek için onarıldığını belirten Toprak, Diyarbakır'da Ulu Cami, Zinciriye Medresesi, Mesudiye Medresesi, Hazreti Süleyman Camii, Eğil ve Sur içindeki eserlerin ayakta tutulması gerektiğini söyledi.

Vakıf çeşitlerinin de ecdadın ruhuna uygun idame ettirilmesi gerektiğini söyleyen Toprak, "Hiçbir olumsuz anlayışa ve bakışa konu olmadan bunlarında o ecdadımızın koyduğu ilke ve esaslar içerisinde yine o ruhu yaşatacak şekilde devam ettirilmesi gerekiyor. Bunun bizim için bir ödev, vazife, sorumluluk ve yükümlülük olduğunu düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz