Vakıflar uyuyor mu?

Son dönemlerde, yolsuzluklarla gündeme gelen Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, şimdi de “Vakı arazilerindeki harfiyat ve toprak hırsızlığıyla” gündeme geldi.

Vakıflar uyuyor mu?

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da büyük bir savurganlık içerisinde olan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait, arazi ve yapılardaki yolsuzluk ve usulsüzlükler, devam ediyor. Yönetimdeki zafiyet, arazi mafyasının iştahına kapartırken, Elazığ yolu üzerindeki yüzlerce dönümlük araziye dadanan bazı kişiler, iş makinalarıyla toprak ve harfiyat çıkarıp, satıyor. Binlerce kamyon harfiyet ve toprağın çalındığı arazide korkunç çukurlar oluşmaya başladı.

VAKIFLAR UYUYOR MU?

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere devletin ilgili kurumlarının önlem almamasından da cesaret kazanan bazı açık göz firmalar, yol çalışmaları başta olmak üzere önemli işlerde kullanılan değerli toprak ve hafriyatı elde etmek için yasa ve hukuk tanımadan Elazığ yolu üzerindeki vakıf arazilerini talan ediyorlar.

İşte bu yerlerden biri de Elazığ yolu üzerindeki vakıf arazileri oldu. Altın park konutlarının bitişiğindeki araziye girmek için dikkat çekmeyen bir bölümden yol yaparak burayı adeta kendi toprak ve hafriyat ocakları haline getiren firmalar, iş makineleriyle buraya girerek geniş kazılar gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜLER ŞOK EDİCİ

Diyarbakır Söz Gazetesi haber merkezi tarafından fark edilen toprak ve hafriyat hırsızlığı ile ilgili çekilen görüntüler talanın boyutunu ortaya koyarken, ismi öğrenilemeyen firmaların bu yolla büyük kazanımlar elde ettiği öğrenildi.

DEVASA ÇUKURLAR OLUŞTU

Yan taraftaki mezarlığın arazisini talan etmeyi de ihmal etmeyen (!) toprak ve hafriyat vurguncularına karşı önlem alınmaması çevredeki vatandaşların tepkisini çekiyor. Adli makamlar ve devletin ilgili kurumlarından bu olayın üzerine gitmesini isteyen vatandaşlar,”Vakıf arazisinde hangi cesaretle bu kazılar yapılıyor? Bu topraklar ve hafriyat değerli olup özellikle yol ve inşaat alt yapılarında kullanılıyor. Bu işte büyük vurgun var. Uyanık firmalar tek kuruş para vermeden rant elde ediyorlar. Buna dur denilmelidir. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait araziye neden sahip çıkılmıyor. Görüyorsunuz ortaya çıkan korkunç çukurları. Şimdi bu arazi ne tarla olarak kullanılabilinir, ne de inşat ve konut alanı olarak. Tamamen atıl duruma geldi.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz