Görüş Bildir

Vali Aksoy: Terör sivil halkı hedef aldı!

Terörü lanetlediğini dile getiren Aksoy, “Terör halkı ve sivil vatandaşlarımızı hedef aldı. Bu durum kabul edilebilir değildir. Bu durumu mazur gösterecek hiçbir sebep olamaz. Terör çocukları, kadınları, gençleri ayırt etmeden katlediyor.” dedi.

Vali Aksoy: Terör sivil halkı hedef aldı!

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için kurulan taziye evini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Aksoy, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil ile patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için Tanışık köyünde kurulan taziye evini ziyaret etti.

Yakınlarını kaybeden köylülere başsağlığı dileyen Aksoy, "Devlet olarak vatandaşın bir acısı varsa biz o acıyı yaşıyoruz, bir sorunu ve sıkıntısı varsa o sorun ve sıkıntı bizimdir." dedi.

Yaşanan terör olayı nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dileklerini iletmek ve acılarını paylaşmak için geldiklerini vurgulayan Aksoy, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziyelerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ve başsağlığı dilekleri için arayıp bilgi aldığını aktaran Aksoy, "Dün Cumhurbaşkanımız aradı, başsağlığı dileklerini iletti. Ben de muhtarımıza ilettim. İçişleri Bakanımız ve birçok üst düzey devlet yetkililerimiz arayıp başsağlığı dileklerini ilettiler." ifadelerini kullandı.

Terörün kadın, çocuk ve genç ayırımı yapmadan bütün vatandaşları hedef aldığına dikkati çeken Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör acımasız yüzünü son günlerde daha net bir şekilde ortaya koydu. Sivil insanları hedef alıyorlar. Bu kabul edilebilir değildir. Devlet olarak terörle mücadele konusunda bütün güvenlik birimlerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Terörü lanetliyoruz. Terör çocukları, kadınları, gençleri acımasız bir şekilde katlediyor."

Terörle mücadele için köylülere teşekkür etti

Devletin terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini kaydeden Aksoy, "Köylü vatandaşlarımız da terörle mücadele konusunda kararlı bir şekilde bomba yüklü kamyonu takip etmişler. Maalesef sonucunda böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Ben vatanını ve milletini seven bütün köylülerimize ve terörle mücadele konusunda duyarlılık gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Patlama sonucu yaralananları hastanede ziyaret ettiğini anımsatan Aksoy, yaralıların durumlarının iyiye gittiğini bildirdi.

Devletin, vatandaşları ile terörün üstesinden geleceğini dile getiren Aksoy, Sur ilçesinde operasyonların olduğunu, Diyarbakır halkının teröre destek vermediğini, devletin yanında yer aldığını ve teröristlere prim vermediğini vurguladı.

Aksoy, Diyarbakır halkına teşekkür ederek, "Hep beraber terörün üstesinden geleceğiz. Devlet ve vatandaşlarımız bu konuda kararlı ve vatandaşımız destek veriyor. İnşallah bu topraklarda bu güzel memlekette hep birlikte terörü sonlandıracağız." dedi.

Kayıp 12 köylü için DNA örnekleri alındı           

Taziye evi çıkışında gazetecilerini sorusu üzerine Aksoy, terör saldırısında hayatını kaybeden köylülerin kimlik tespiti için DNA testi yapıldığını, ailelerden DNA örnekleri alındığını ve Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini bildirdi.

Kimlik tespitinden sonra cenazeleri ailelere teslim edeceklerini anlatan Aksoy, yaralıların önemli bir kısmının tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildiğini dile getirdi.

Patlayıcının ne kadar olduğu ile ilgili kriminal incelemelerin sürdüğünü kaydeden Aksoy, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Oradaki çukurdan patlayıcının ne kadar çok olduğu anlaşılıyor. Köylülerimizin gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum. Bomba yüklü olan şüpheli kamyonu takip etmişler. Terör konusunda Diyarbakır halkı hassasiyetini öne çıkardı. Sur'da yapılan operasyonlar sırasında da Diyarbakırlılar teröre destek vermedi. Ben bu vesile ile Diyarbakır halkına tekrar teşekkür ediyorum. Özellikle bu köyde vatandaşlarımızın duyarlı bir şekilde ortaya koydukları davranış takdire şayandır. Vatanını ve milletini seven bu köyümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." Daha sonra Aksoy ve beraberindekiler, patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi