Vali aşı olmaktan vazgeçti

Önceki gün Valilik basın birimi tarafından duyurulan İl Valisi Münir Karaloğlu ve devlet protokolünün aşı olacağına dair etkinlik, dün gerçekleşmedi.

Vali aşı olmaktan vazgeçti

Edinilen bilgiye göre, İl Valisi Münir Karaloğlu ve A protokolü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki akşam aşı olmasından sonra dün saat 10. 00’da duyurulan aşı olma, etkinliği iptal edildi. İptalle ilgili herhangi bir açıklama yapılmayışı da dikkat çekti.

AŞI OLMAKTAN VAZGEÇTİ

İl Valiliği basın biriminden, gazete ve ajanslara yapılan aşılama duyurusunda şu ifadelere yer verilmişti; "Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın bugün ilk aşıyı yaptırmasının ardından ilimizde ilk koronavirüs aşısı 14.01.2021 Perşembe (yarın) günü saat 10.00’da Valimiz Sayın Münir Karaloğlu ve ilimiz A protokolüne yapılacaktır. Yer Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişi.”

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ TEKİN

Vali Karaloğlu ve A protokolü açıklanmayan bir sebepten dolayı aşı olmaya gelmemeleri üzerine ilk aşılar İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Diyarbakır’a 27 bin 560 doz aşı getirildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz