Vali deprem köyünde!

Mezra sakinlerinin içme suyu sorununun giderilmesi talebinde bulunması üzerine Vali Toprak, Kaymakam Özbek'e konuyla ilgili talimat verdi.

Vali deprem köyünde!

Vali Mustafa Toprak, Lice'de meydana gelen depremden etkilenen Yapraklı, Zümrüt, Üçdamlar köyleri ile bağlı mezraları ziyaret etti.

Vali Mustafa Toprak, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ve Lice Kaymakamı Özer Özbek ile birlikte orta şiddette depremin yaşandığı köy ve mezralarda incelemelerde bulundu.

Vali Toprak ve beraberindekiler ilk olarak, Üçdamlar köyünü ziyaret etti. Burada bitme aşamasına gelen yeni Jandarma Karakolunda incelemelerde bulunan Vali Toprak, eksikliklerin giderilmesi hususunda ilgililere talimat verdi. Karakol ziyareti sonrası köy ve mezralara hareketi sırasında bölgede hasar tespit çalışması ve çadır dağıtan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle karşılaşan Vali Toprak, ekiplerden hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi aldı ve çalışmaların titizlikle yürütülmesi konusunda görevlilere talimat verdi.

SU İÇİN KAYMAKAMA TALİMAT

Toprak, Üçdamlar köyüne bağlı Aşağıhodik mezrasını ziyaret etti. 4,7 şiddetindeki depremi yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Toprak, mezra halkının sorunlarını dinledi. Mezra halkı da Vali Toprak’a ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek, mezranın yetersiz içme suyu sorunu için yardım talebinde bulundu. Vali Toprak da bu konuda Lice Kaymakamı Özer Özbek’e talimat vererek, mezra halkını sevindirdi.

Vali Toprak, daha sonra Üçdamlar köyüne bağlı Seykas mezrasını ziyaret etti. Depremde hasar gören evleri inceleyen Vali Toprak, Kızılay çadırında kalan çocuklara oyuncak dağıttı. Depremden doğan can kayıplarının önünde geçmek için yapıların mühendislik ilminin öngördüğü standartlarda yapılması gerekliliğine dikkat çeken Vali Toprak, mezrada yapımı süren evlerin sağlam yapılması hususunda vatandaşları uyardı.

HASARLI EVLERİ İNCELEDİ

Depremde etkilenen bir başka yerleşim yeri olan Zümrüt köyü, Mutlu mezrasını ziyaret eden Vali Toprak, burada da hasar gören evleri inceledi ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların, mezrada yeniden hasar tespit çalışması yapılması taleplerini değerlendiren Vali Toprak, görevlileri mezraya tekrar göndereceği sözünü verdi.

Vali Toprak, son olarak depremden etkilenen Yaprak köyünü ziyaret etti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunup, sorunlarını dinleyen Vali Toprak, 29 Nisan 2012 tarihi itibariyle genel tedbir olarak, sıkıntı görüldüğü ifade edilen ailelere geçici barınmaları için Kızılay’dan temin edilen 40 adet çadırın dağıtıldığını ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracılığı ile oluşturulan ekiplerin deprem sarsıntısının yaşandığı yerleşim yerlerine giderek, gerekli teknik çalışmaları yürüttüklerini ve ortaya çıkan sonuçların, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na gönderileceğini açıkladı. Vali Toprak daha sonra Lice Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.        

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler