Vali moral verdi!

Vali moral verdi!

Vali moral verdi!

İl Valisi Mustafa Toprak, Lice Kaymakamı Özer Özbek ile Lice ilçesindeki Duru ve Abalı, Kulp ilçesindeki Zeyrek karakolu ve 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret ederek, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hamdi Ergün ile görüştü.

Askerlerle sohbet eden Toprak, özellikle kış mevsiminin yaşandığı ve kar altında ağır iklim koşullarının hüküm sürdüğü bir noktada, Anadolu'nun değişik noktalarından vatan hizmeti için bir araya gelmiş Mehmetçiklerle ülke olarak herkesin gurur duyduğunu söyledi.

ASKERE BÜYÜK MORAL OLDU

Askerliğin herkesin hayatındaki en önemli kesitlerden biri olduğunu kaydeden Toprak, askerlerin zor iklim ve coğrafya altında teröre karşı güvenlik noktasında da önemli bir hizmeti ifa ettiklerini belirtti.

Askerliğin insanı olgunlaştıran bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

HAYATIN ZORLUKLARINA BAKIN

"Bu zor koşullar altında eğitim gören ve vatani görevini yapan sizler, sivil hayatınıza döndüğünüzde burada yaşamış olduğunuz tecrübe sayesinde hayatın içinde daha farklı bir yer edineceksiniz. Yani burası bir nevi insanı pişiren, olgunlaştıran bir yapıya sahip. Hayatın zorlukları karşısında nasıl mücadele edileceğini burada çok daha iyi bir şekilde anlamış oluyoruz. Ben sizlerle gurur duyuyorum. Emin olun milletimiz de size minnettardır. Bizler, sizlerin burada ifa ettiği görevler neticesinde huzurla ve güven içinde yaşıyoruz. Ben, siz değerli er ve erbaşlarımızdan en rütbeli olan komutanlarımıza kadar hepinizi tebrik ediyorum. Allah hepinize sağlık, afiyet ve huzur versin. En kısa sürede ailelerinize kavuşmanızı diliyorum."

Lice-Kulp yolu üzerinde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'nun elektrik ve su gibi muhtelif sorunları hakkında komutanlardan bilgi alan Vali Toprak, askerlerin mağdur edilmemesi için sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz