Vali Su, fidan dikti

Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencileriyle fidan dikti.

Vali Su, fidan dikti

Diyarbakır’da 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikme programı düzenlendi. Yenişehir ilçesindeki eski stadyumun yerinde yapımı devam eden Millet Bahçesi’nde ilkokul öğrencileriyle bir araya gelen Vali Su’ya Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Burada Vali Su, öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.
‘YEŞİL ALANLAR İÇİN FİDAN ÖNEMLİ’
Burada konuşan Vali Su, Millet Bahçelerinin çevre bilinci oluşması ve halkın yararlanması açısından önemli olduğunu söyledi. Yeşil alanlar oluşması için fidan dikmenin önemine dikkat çeken Vali Su, “Yaşanılabilir bir çevre, yeşil bir ortam sağlıklı yaşam için çok önemli. Herkesin çevre gününü kutluyorum. Bu hafta içerisinde çeşitli etkinliklerimiz, çocuklarımıza yönelik etkinlikler, yürüyüşlerimiz olacak. İnşallah bu tür etkinlikler tüm toplumda çevre bilincinin gelişmesine, güçlenmesine katkısı olacaktır” dedi.
Çevre Haftası etkinliklerinde 1200 ağaç, 300 bin bodur bitkisi toprakla buluşacak.  

Kaynak: Diyarbakır Söz