VARANK'A AÇIK MEKTUP

İş Adamı Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altındağ, yatırımlarını sabote eden Diyarbakır OSB ve Tekstil OSB'yi kaleme aldı.

VARANK'A AÇIK MEKTUP

Altındağ, Bakan Varank'a hitaben yazdığı mektupta, Organize Sanayi Bölgesi'nde kendisi gibi bir çok fabrika sahibinin "tapusunun" verilmeyişi yüzünden yatırımcıların mağdur edildiğini ifade ederken, Tekstil OSB'nin ise 30 yıldır ukdesinde olan arazinin gasp edilmek istenildiğini duyurdu.

OSB'DEKİ FABRİKANIN TAPUSU

Diyarbakır başta olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde yatırımı bulunan ve binlerce kişiyi istihdam eden İş Adamı Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altındağ, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ile Tekstil OSB'nin, mevcut yatırımlarını ve ileriye dönük yeni yatırım projelerini sabote etmek isteyen bir anlayışın varlığına dikkat çekmek için, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a hitaben, “Varank'a Açık Mektup” başlığı altında mektup kaleme aldı.

TAPU OLMADIĞI İÇİN MAĞDUR

Altındağ, 2018 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten RECESA firmasından satın alıp "İntim Mermercilik" adıyla üretime soktukları fabrikanın 1 Ocak 2020 tarihinde verilmesi gereken tapularının henüz kendilerine verilmediğini belirterek mağdur edildiklerini bilirdi. OSB yönetimi ve Müdürünün görevini kötüye kullandığını belirten Altındağ, ellerinde tapu olmadığı için yeni yatırıma yönelmedikleri gibi, kredi de alamadıklarını, teminat olarak da fabrikayı kullanamadığını duyurdu.

TEKSTİL OSB'NİN ARAZİ GASPI

Varank'tan OSB'nin neden olduğu çok yönlü mağduriyetin giderilmesini isterken, inşasına yeni başlanılan Diyarbakır Tekstil OSB'nin de yanlış proje ve keyfi uygulamalar nedeniyle 30 yıldan bu yana ukdesinde bulunan arazinin ise, gasp edilmek istendiğini bildirdi. Altındağ, arazisinin karayollarının mevzuatına aykırı bir şekilde hazırlanan projeyle kullanmak isteyen Tekstil OSB yönetiminin tutumunun keyfi ve ceberuti olarak değerlendirip Bakan Varank'tan, iki sorunun çözülmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz