Vatan Partisi Diyarbakır adayını açıkladı, Diyarbakırlılar bu ismi duyunca çok şaşıracak

Yerel seçimlere sayılı zaman kala partiler de artık adaylarını duyurmaya ve kadrolarını netleştirmeye başladı. Vatan Partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu.

Vatan Partisi Diyarbakır adayını açıkladı, Diyarbakırlılar bu ismi duyunca çok şaşıracak

Vatan Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Tanhan oldu. 

Cumartesi günü düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısında yerel ve ulusal basınla bir araya geleceği belirlenen Tanhan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nde basınla bir araya gelecek. Adaylığının açıklanmasıyla beraber Vatan Partisi İl Başkanı olan Ferdi Tanhan’ın Cumartesi günü yapılacak toplantıda vaatlerini açıklayacak. Toplantıya Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın da katılacağı belirtildi.

PEKİ, VATAN PARTİLİ FERDİ TANHAN KİMDİR?

Ferdi Tanhan 1996 yılında Siirt’e bağlı Baykan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde tamamlayan Tanhan, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünde sürdürüyor.

2013 yılından itibaren Vatan Partisi üyesidir. Lise yıllarından itibaren Vatan Parti’sinin çeşitli kademelerinde görev alan Tanhan, Türkiye Liseliler Birliği Çorlu İlçe Sekreterliği ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İzmir’de Öncü Gençlik İl Sekreterliği ve Öncü Gençlik İl Başkanlığı görevlerini yapan Tanhan, 2018 yılında Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu üyesi oldu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı olarak gösterildi. 3 Eylül 2018 tarihinde Öncü Gençlik Genel Sekreteri olan Tanhan, 27 Kasım 2020 tarihinde yapılan Öncü Gençlik GYK toplantısıyla Öncü Gençlik Genel Başkanlığına seçildi.

Öncü Gençlik Genel Başkanlığı ardından Tanhan, Diyarbakır İl Başkanlığı görevine getirildi.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler