Görüş Bildir

...Ve adaylar Diyarbakır'da

AKParti Diyarbakır Milletvekili adayları tanıtıldı, Abdurrahman Kurt yine tanıtıma katılmazken, mevcut milletvekilleri de hazır bulunmadı. Bakan Yılmaz, Diyarbakır için üç hedefinin olduğunu söyledi.

...Ve adaylar Diyarbakır'da

Mehmet YAMAN/Recep KAYA/Murat YÜZÜGÜLLÜ/Oktay DEMİR

DİYARBAKIR-AK Parti'nin Diyarbakır Milletvekili adayları, düzenlenen toplantıyla partililere tanıtıldı.  Diyarbakır'daki bir otelde dün saat 13.30'da düzenlenen tanıtım törenine, Kalkınma Bakanı Cevdet yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, aday gösterilmeyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğlu katıldı. Aday gösterilmeyen mevcut milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Mine Lök Beyaz ile aday gösterilmesine rağmen adaylıktan çekildiğini açıklayan Abdurrahman Kurt, törene katılmadığı gözlendi. Kurt'un aday tanıtımında adının okunması da dikkat çekti.

YILMAZ VE ENSARİOĞLU'NA BÜYÜK İLGİ                   

AK Parti İl Başkanı Muhammet Akar'ın yaptığı kısa bir konuşmadan sonra anons edilen milletvekili adayları tek tek platforma çıktı. Tüm milletvekilleri çık kısa olarak yaptıkları konuşmada kendilerini tanıtarak, salondaki partililerden oy istedi. Her aday anons edilip platforma çıktığında yakınları ve partililer sevgi gösterisinde bulundu. Birinci sırada bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile ikinci sıra adayı Salim Ensarioğlu en çok alkışı ve ilgili görürken, sırasıyla Haşim Haşimi, Bakan Mehmet Mehdi Eker ilgi görenler arasında yer aldı.

'YENİ TÜRKİYE'DE ÇÖZÜM SÜRECİ'

En son konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partilileri Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamladı. Yılmaz konuşmasında, son 12 yılda AK Parti'nin daha önce hayal edilmeyecek hizmetler gerçekleştirdiğini belirterek, demokrasiden ekonomiye kadar her alanda devrim niteliğinde dönüşümler yapıldığını söyledi. Çözüm sürecinin bölge için önemine değinen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlattığı süreç sayesinde büyük reformların gerçekleştirildiğini kaydetti.

SÜRECİN DİNAMOSU AK PARTİDİR

Bakan Yılmaz, bu kapsamda anadilde siyasi propagandaya izne kadar önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, "O eski zihniyet, o eski devlet bitti. Yeni bir Türkiye doğdu" ifadesini kullandı. Seçimin ardından yeni Türkiye'de demokratikleşmeye ve çözüm sürecine kararlıkla devam edeceklerini işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Çözüm sürecinin dinamosu AK Parti'dir, bugünlere getiren de AK Parti'dir. 7 Haziran seçiminin barış ve huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Herkesin özgür iradesinin sandığa yansımasını temenni ediyorum. Baskıyla alınan bin oydansa özgür şekilde verilen bir oyu tercih ederim. Halkımız, kentimizin ve ülkemizin geleceği için kimi faydalı görüyorsa gitsin oyunu versinler. Hepimiz ondan sonra saygı göstereceğiz. Yeter ki halkın özgür düşüncesinin yansıması olsun."

Yılmaz, rakip partileri düşman olarak görmediklerini, siyasi rakip olarak gördüklerini ve onlarla siyasi olarak her türlü mücadeleyi yapacaklarını söyledi.

DEMOKRATİK SİYASETİ İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ

Diğer partilere karşı düşmanca ve ötekileştirici yaklaşımlarının olmayacağını bildiren Yılmaz, şöyle devam etti: "HDP Genel Merkezi'ne bir saldırı oldu, bunu şiddetle kınıyorum. Hangi partiye ve kime yapılırsa yapılsın hepimize, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Ama aynı şekilde AK Parti'nin seçim bürolarına, ilçe başkanlıklarına kim şiddet uygular, saldırırsa onun karşısında da bütün partilerin çıkıp ilkeli bir şekilde kınamasını bekliyoruz. Bunu yapmadığımız sürece siyasete huzur gelmez, siyaset de kalite olmaz. Şiddeti elimizin tersiyle itip, hep birlikte bu toprakların insanları olarak demokratik siyaseti inşa etmek zorundayız."

BİN KİŞİLİK İLAVE İSTİHDAM TAHSİS EDİLDİ

Bakan Yılmaz, Diyarbakır için üç temel öncelikleri bulundukları dile getirerek, bunların çözüm süreci, kentin kültürel ve tarihsel dokusunun yeniden inşa edilmesi ile istihdam olduğunu söyledi. "Geçen yıl 40 binden fazla çocuk dünyaya geldi, bu çocukları onurlu bir hayat için istihdam imkanlarına kavuşturmamız lazım. Bundan sonra yapacağımız projeler istihdam odaklı olacak" diyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Diyarbakır için daha fazla iş daha fazla iş üretmeye çalışacağız. Toplum Yararına Çalışma Programları adında yeni bir programımız var. Diyarbakır'a bin kişilik tahsisat yapılmıştı. İş Kur Genel Müdürüyle de konuştuk ve çok daha esnek koşullarda bin kişilik istihdam tahsil ettik."

ÇOK FARKLI BİR YER HALİNE GETİRECEĞİZ

Diyarbakır için yeni kalkınma stratejisi yapılacağını bunun ilgili hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı. "Diyarbakır'a son 12 yılda 24 milyar liradan fazla yatırım ve destek verdik. Önümüzdeki süreçte bir taraftan yeni GAP Eylem Planı, hibeler programlar diğer taraftan da çözüm sürecinin sağlayacağı ivmeyle Diyarbakır'ı 4-5 yıl sonra bugünden çok farklı bir yer haline getireceğiz. Aday arkadaşlarla bir olacağız, hizmetkarınız olacağız. Hangi görüşten ve partiden olursa olsun Diyarbakır'ın menfaati için işbirliği yapmaya hazırız."

"TÜM İSLAM COĞRAFYASI BEKLİYOR'

Daha sonra platforma çağrılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, veda konuşması yaptı. Zılgıt ve alkışlarla zaman zaman konuşması kesilen Bakan Eker, sadece Türkiye'de yaşayan halkların değil, IŞİD örgütünden kurtulmak isteyen ve çeşitli ülkelerde yaşayan Müslümanlar'ın da AK Parti iktidarını beklediğini ifade ederek, "AK Parti'yi bu iktidarında bekleyen sadece çözüm süreciyle huzura, barışa, kardeşliğe susamış Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları değil, İslam adına cinayet işleyen DAİŞ çetesinin de, onlardan bıkmış, onlardan kurtulmak isteyen dünyanın değişik coğrafyalarında, zalim rejimlerin elinde inim, inim inleyen tüm İslam coğrafyası da umutla AK Parti'nin iktidarını bekliyor. AK Parti'nin güçlü bir şekilde tekrar iktidara devam etmesini bekliyor. Çözüm sürecinin yegane taşıyıcı siyasi gücü, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Kimse AK Parti'nin güçlü iktidarı devam etmeden, çözüm sürecini maalesef ki çözme umudu vermiyor" diye konuştu.

MHP VE CHP'YE ELEŞTİRİ

CHP ve MHP'yi de eleştiren Bakan Eker, " HDP'ye saldıranların da Van'da AK Parti milletvekili adaylarını taşlayan zihniyeti de aynı şekilde tekrir ediyoruz aynı şekilde hepsine karşıyız. AK Parti'nin tarihten gelen birlik ve beraberlik duygularını besleyen barış kodlarıdır. Biz medeniyetimizin kodlarındaki barışın şifrelerini ne zaman ki unuttuk, bu ülkede kan dökülmeye başladı. Şimdi biz tekrar barışın şifrelerini hatırlayıp bunları tekrar hayata geçirmenin mücadalesi içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Tören sonunda milletvekili adayları toplu olarak gazetecilere poz verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi