Ve arıza giderildi

DİSKİ şehri besleyen ana isale hattında oluşan arızayı giderdi.

Ve arıza giderildi

SAATLER SÜREN ÇALIŞMA

DİSKİ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

  “07.10.2023 tarihinde saat 16.14’te meydana gelen arızadan dolayı hemen pompalar durdurularak hat vanaları kapatılmıştır. Boru hattında arıza yeri tespit edildikten sonra süratle ekipler sevk edilmiştir. Hattın boşalmasının ardından kopan boru kesilerek zarar gören parçalar çıkartılmıştır. Yerine uygun parçalar kesilerek kaynak yapılmıştır. İşlemin hızlı olabilmesi için 3 kaynak ekipi aynı anda kaynak yapmış ve arıza sabaha karşı 05.15’e kadar giderilmiş ve önce 1’inci pompa 25 dakika sonra ise 2’inci pompa devreye alınmıştır. Suyun Arıtma tesisine ulaşması ile 07.05’te arıtma işlemi yapılarak şehre su verilmeye başlamıştır.”

ARIZA GİDERİLDİ, SU VERİLDİ

“Arızaya 3 kamyon, 2 csb, 1 ekskavatör, 1 treyler, 2 jeneratör, 2 arıza bakım aracı, 3 pikap, 4 kaynak makinası ve 30 personelle müdahalede bulunuldu. Arızanın başından itibaren DİSKİ Genel Müdürü, Genel Müdür Yrd ve ilgili Daire Başkanları arızanın başında, işin takibini sağladıklarını” ifade edilen açıklama şu ifadeyle son buldu. “Kentte içme suyu sağlamaları nedeniyle 7 gün 24 saat zaman kavramı gözetmeksizin çalışma içinde olduklarına vurgu yapan Tutşi, ekiplerinin gece başlayan ve 08.10.2023 saat 05.15’e kadar devam eden onarım çalışmalarında büyük bir çaba sarf ettiğini dile getirdi.”

Açıklamada DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi’nin açıklamalarına da yer verildi. Tutşi, 

“DİSKİ’nin, birinci önceliği temel yaşam kaynağı olan içme suyu konusunda vatandaşlarımızın mağdur edilmemesidir. Konu içme suyu olunca kurum olarak arızalara büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Dicle Barajı ve Arıtma tesisi arasında meydana gelen arızaya planlı şekilde müdahalede bulunduk. Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından arızayı giderdik ve kentte yeniden içme suyu vermeye başladık. Arızadan dolayı kentte su akışını kestiğimizden dolayı mevcut depolarımız boşalmıştı. Şuan ise depolarımızda su seviyesi yükselmektedir. Vatandaşlarımızdan suyun kullanımı konusunda tasarruflu olmalarını bekliyoruz. ”

ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz