Görüş Bildir

Ve sonunda beklenen oldu! Silvan’daki 12 günlük yasak kaldırıldı

Diyarbakır’ın 3 mahallesinde 12 günden bu yana sokağa çıkma yasağı bulunduğu Silvan ilçesinde operasyonların bitmesiyle birlikte yasak kaldırıldı.

Ve sonunda beklenen oldu! Silvan’daki 12 günlük yasak kaldırıldı

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Silvan ilçesinin Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde 3 Kasım Salı günü sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatılarak, güvenlik güçlerinin teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılıp, barikatların kaldırılması için yaptıkları faaliyetler sırasında, düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 1 jandarma teğmen ve 2 polisin şehit olduğu, 1 uzman çavuş ile 1 polisin ise yaralandığı hatırlatıldı. Çatışmalarda, 2 vatandaşın da hayatını kaybettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Yaralanan vatandaşlardan 2 kişinin tedavilerine de hastanelerimizde devam edilmektedir. Son çalışmalar sırasında güvenlik güçlerimize yapılan saldırılar sonucu meydana gelen çatışmalarda 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, 10 bölücü terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Ayrıca yapılan faaliyet esnasında 22 şahıs gözaltına alınmış, yapılan tahkikatlar neticesinde 1 şahıs tutuklanmış, 20 şahıs serbest bırakılmış, 1 şahsın ise gözaltı işlemi devam etmektedir” denildi.

“22 HENDEK KAPATILDI”

Açıklamada, 4 Kaleşnikof, 2 tabanca,1 Mauser tüfek, 5 av tüfeği, 9 şarjör, 709 mermi mühimmatı, 1 el yapımı bomba, 1 roketatar, 5 roketatar mühimmatı ile 20 kilogram nevi bilinmeyen patlayıcı madde yapımında kullanılan toz maddenin ele geçirildiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

“Ayrıca faaliyet yürütülen 3 mahallemizde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan 22 hendek ve barikat kapatılmıştır. Hendek içerisine ve çevresine tuzaklanan patlayıcılardan 12 adedi çatışmalar esnasında patlamış, faaliyet sonrası tespit edilen patlayıcılardan 4 adedi yerinde, 8 adedi ise güvenli alanda imha edilmiştir. Silvan ilçemizdeki olaylar ile ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği süre içerisinde Silvan Kaymakamlığınca bölgede bulunan vatandaşlarımıza ekmek ve gıda yardımlarında bulunulmuş, barınma ihtiyacı olan ailelere gerekli destek verilmiştir. Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların patlatılması sırasında zarar gören vatandaşların bu zararları, Silvan Kaymakamlığınca oluşturulacak Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenerek ilgililere ödeme yapılacaktır.”

Açıklamada, yasağın bugün saat 14.00 itibariyle kaldırıldığı da vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi