Ve temeli atılıyor

Kayapınar Belediyesi, Aşağı Karakuyu mevkiinde yapımı için kolların sıvandığı Millet Kütüphanesi’nin temeli bugün törenle atılıyor. İnşa edilecek kütüphane öğrencilerin eğitim ve öğretimdeki bir çok eksikliklerinin giderilmesinde önemli rol oynayacak.

Ve temeli atılıyor

Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi Başkanlığı, Aşağı Kuru mevkiinde proje aşamaları tamamlanan Millet Kütüphanesinin temelini bugün törenle atıyor.

Kayapınar Belediyesi’nin 2022 yılında Fırat mahallesinde başlattılan yerinde dönüşüm çalışması kapsamında 52 bin metrekarelik alanda bulunan 96 yapımın yıkımının gerçekleştirdiği Aşağı Karakuyu mevkiinde, Millet Kütüphanesi inşa ediyor.

MİLLET KÜTÜPHANESİ

2006 yılında imar planının yapıldığı, 15 yıldır ruhsatlı yapılaşmanın olduğu bölgedeki 40 yıllık sorunu çözen Kayapınar Belediyesi’nin gençlerin ve öğrencilerin eğitim ve öğretimlerinde büyük katkı sağlayacak olan Millet Kütüphanesi’nin temeli bugün, atılıyor.

Kent protokolünün katılım göstereceği temel atma töreni saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

TEMELİ BUGÜN ATILIYOR

Eğitime, bilgiye, bilime ve sanat ile kültüre dost sloganıyla inşa edilen Millet Kütüphanesi’nin temel törenine vatandaşlar davet edilirken, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman, Kayapınar bölgesinde tarihi bir değişimin ve dönüşümün yaşandığını ifade ederek, Millet Kütüphanesinin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını dilerken, ilçe sakinlerini törene davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz